​Duurzaam varen over de Utrechtse grachten

Gepubliceerd door Dorien van Soelen - op 15 augustus 2017
FREETIME

De grachten zijn een van de mooiste historische bezienswaardigheden van ons stadsie. Niet voor niets zijn de Utrechtse grachten dan ook uitgeroepen tot de mooiste van het land. De grachten en werven laten zich graag vanaf het water bewonderen, met name tijdens de zomerdagen. Je ziet dan alle mooie grachtenpanden, consoles, drukbezochte terrasjes en restaurantjes aan de beroemde werven. En goed nieuws, want er zijn heel veel duurzame manieren om dit te doen. Op welke manier kies jij ervoor je Utrechtse ontdekkingstocht vanaf het water te beleven?


1. Varen in een elektrische sloep

In een sloepje kun je heerlijk vanaf de grachten van ons stadie genieten zonder er zelf veel voor te hoeven doen. En dit kan ook duurzaam! Zo kan je bij Greenjoy sloepverhuur aan de Wittevrouwensingel ruime 100% elektrische fluistersloepen huren voor 6 tot 8 personen. Deze sloepen zijn zonder vaarbewijs te besturen en heel eenvoudig online te reserveren, zelfs tot 5 minuten van tevoren (mits beschikbaar natuurlijk). Met je eigen mobiele telefoon zet je de sloep zelf aan en weer uit. Gemakkelijker kan niet! Niet voor niets won Greenjoy vorig jaar dan ook de Duurzame Week Award in de categorie service.


2. Kanoën

Als je iets actiever bezig wilt zijn, kun je met 2 personen peddelen door de grachten naar de gezelligste terrassen. Perfect voor een pitstop om je dorst te lessen. De echte sportieveling onder ons kan ook kiezen voor een grotere kanotocht door de omliggende natuurgebieden. Het is ook mogelijk om een nachtvaartocht te doen, waarbij je langs de opvallende lichtkunstwerken van Trajectum Lumen komt.


3. Waterfietsen

Het is ook mogelijk fietsend over de Utrechtse grachten te gaan. Bij meerdere plekken in de stad kun je een waterfiets huren voor maximaal 4 personen per boot, waarbij je op een ontspannen manier de grachten kunt bewonderen. Ook zijn er vaak luifels beschikbaar als het regent, dus het Nederlandse weer hoeft je niet tegen te houden.


4. Stand up paddlen

Liever staand de grachten door? Ga dan suppen! Stand up paddling is een traditie uit Hawaii die tegenwoordig ook populair is in ons land. Na wat veiligheidsinstructies en oefeningen peddel je staand op een surfboard door de grachten. Staand kan je veel meer van je omgeving zien dan zittend, en omdat je je hele lichaam hierbij gebruikt heb je ook nog eens een full-body work-out. Duurzaam en gezond dus!

Wil je meer tips om duurzaam op pad te gaan? Houd dan onze Duurzame Blog in de gaten of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Gerelateerde blogs

Wij denken dat je deze blogs ook wel interessant zult vinden!

HOME
6 juli 2017
​5 schoonmaaktrucjes die het duurzame leven makkelijk maken!
Lees meer
FREETIME
10 mei 2017
6x Groen leesvoer
Lees meer
FREETIME
30 juli 2017
​Duurzame vriendschappen
Lees meer
FOOD
16 juli 2017
Waar koop je groenten van Utrechtse bodem?
Lees meer
FOOD
25 september 2017
Hoe laat je je inspireren door lokale seizoensgroenten?
Lees meer
STUFF
12 juni 2017
8 tips om uit je plastic bubbel te komen
Lees meer
FOOD
21 augustus 2017
Hoe kook je een makkelijke maaltijd met lokale seizoensgroenten?
Lees meer
STUFF
17 mei 2017
Vertroetel je telefoon
Lees meer