​Duurzame vriendschappen

Gepubliceerd door Gea-Marit Dekker - op 30 juli 2017
FREETIME

Groen doen en duurzaam leven wordt zoveel leuker én makkelijker wanneer je het samen met vrienden kan doen. Samen reizen, samen eten of gebruik maken van dezelfde spullen is nu eenmaal groener dan wanneer je alles alleen doet of aanschaft. Niet voor niets wordt er de laatste jaren dan ook steeds vaker geroepen dat ‘delen het nieuwe hebben is’. En met wie kan je nu beter delen dan met vrienden?

Door te delen met vrienden kan je dus duurzaam leven. Maar andersom kan het tegenwoordig ook: door duurzaam te leven kan je vrienden maken. Er ontstaan namelijk steeds meer (online) platforms waar je al je spullen kan delen met mensen die je (nog) niet kent, maar die wel graag gebruik willen maken van jouw bezittingen. Hieronder een opsomming van de meest gebruikte platforms:

Peerby

Peerby is hét platform om alles wat je maar nodig hebt gratis van je buren te lenen. Handig voor spullen die je slechts sporadisch gebruikt en je eigenlijk niet zelf wilt aanschaffen: hamers, partytenten, studieboeken, statafels, boormachines… werkelijk alles is te leen!

Wanneer je iets nodig hebt kan je via de gratis app een oproepje plaatsen dat alle mensen in de buurt die de app ook gebruiken bereikt. Heeft je buur in huis wat jij graag wilt gebruiken? Dan kan hij dit aangeven en kan je via de app met elkaar afspreken wanneer je langs komt om het op te halen. En andersom zal jij ook berichtjes ontvangen van buren die graag iets van jou willen lenen. Wat is er nu leuker dan dat jouw statafel, beamer of hamer nuttig gebruikt worden in plaats van te liggen verstoffen op zolder! De app is volledig gebaseerd op vertrouwen en zo slaat Peerby twee vliegen in één klap: je kan spullen lenen en je leert je buren kennen.

Snappcar

Snappcar is het platform om gebruik te maken van andermans auto of juist om je eigen auto te verhuren om zo je autokosten terug te verdienen. De prijerschilt per auto en als verhuurder kan je die zelf bepalen. Online kan je rondkijken in welke auto jij een dagje zou willen rondrijden en over het algemeen is de huur erg betaalbaar!

Het platform werkt met uitgebreide recensies en zo weet je dus altijd aan wie of van wie je een auto (ver)huurt. Mocht er toch iets gebeuren met je auto hoef je je geen zorgen te maken. Wanneer je via Snappcar een auto huurt, wordt hierbij automatisch een verzekering afgesloten.

Blablacar

Blablacar weet het leuke en spannende van liften te combineren met het gemak en comfort van carpoolen. Via dit platform kun je afspreken om met iemand mee te rijden die ‘toevallig’ dezelfde kant op rijdt. Je deelt samen de kosten en het is dus een ware win-winsituatie: de lifter komt zeer voordelig en comfortabel op zijn bestemming, de bestuurder heeft gezelschap en iemand om de kosten mee te delen. Op het platform kan je zelfs aangeven of je gezellig wilt kletsen of juist in stilte van het ritje wilt genieten. De kans dat je je gaat ergeren is dus heel klein!

Thuisafgehaald

Behalve auto’s en spullen kun je natuurlijk nog veel meer delen. Wat dacht je bijvoorbeeld van eten? Op Thuisafgehaald kan je je aanmelden als thuiskok of juist als afhaler. Dus heb je een restje over, zin om heel uitgebreid te koken of juist helemaal geen zin om zelf te koken? Kijk eens op dit platform waar je tegen een kleine vergoedingen taarten, soepen en zelfs complete maaltijden van anderen kan proeven!

Gerelateerde blogs

Wij denken dat je deze blogs ook wel interessant zult vinden!

WORK
5 juli 2017
Waarom klimaatverandering niet snel genoeg gaat
Lees meer
STUFF
17 mei 2017
Vertroetel je telefoon
Lees meer
FREETIME
30 juli 2017
​Duurzame vriendschappen
Lees meer
STUFF
12 juni 2017
8 tips om uit je plastic bubbel te komen
Lees meer
HOME
11 april 2017
Zero Waste huishouden haalbaar?
Lees meer
FOOD
26 juni 2017
Waarom eten volgens de seizoenen altijd een goed idee is!
Lees meer
FOOD
25 september 2017
Hoe laat je je inspireren door lokale seizoensgroenten?
Lees meer
STUFF
14 augustus 2017
Wat zijn duurzame schoolspullen en waar koop je ze?
Lees meer