Genomineerd voor de Horeca award 2017:
Broei

Broei Utrecht heeft een volledig vegetarische kaart, en dat sprong ons natuurlijk direct in het oog (of moeten we zeggen ‘in de maag’). Daarnaast zijn ze bij Broei altijd op zoek naar manieren om zo onafhankelijk mogelijk hun gerechten te kunnen produceren. Dat wil zeggen, weinig tot geen tussenpersonen als het gaat om levering van producten, en natuurlijk ook zoveel mogelijk zelf produceren!

Zelf (16 uur lang!) gerezen zuurdesembrood bakken en ijs draaien zijn twee van de dingen die ze tegenwoordig in huis hebben. Het meel hiervoor halen ze bij de Limburgse Commandeursmolen, waar lokale granen nog tussen échte molenstenen worden gemalen! Broei is dus erg kritisch in de keuze voor leveranciers. Ze werken zoveel mogelijk samen met lokale en kleinschalige boeren en telers voor hun groenten en fruit (o.a. De Koningshof en De Moestuin). Ook hun dranken selecteren ze bewust bij lokale brouwerijen.

Wil je meer weten over Broei Utrecht? Kijk op www.broei-utrecht.com!

Bekijk alle genomineerden

Tickets zijn nu beschikbaar

Er is altijd wel iets te doen! Bekijk hier het hele programma van 2017

FREETIME
13 Oktober - 20:00
Toneelstuk: Tenzij je een beter plan hebt
Lees meer
HOME
10 Oktober - 12:00
Mitros Rondleiding: Flat met Toekomst
Lees meer
FREETIME
8 Oktober - 12:00
A Bloody Sunday Afternoon
Lees meer
FREETIME
9 Oktober - 20:00
Muziek in de Kas
Lees meer
FREETIME
10 Oktober - 20:00
Muziek in de Kas
Lees meer
FREETIME
14 Oktober - 14:00
Klimaatfestival
Lees meer
WORK
12 Oktober - 13:00
Lunchlezing: Duurzaamheid en Rechtvaardigheid met Jan van de Venis
Lees meer
HOME
8 Oktober - 12:00
Duurzame Ontdekbus bij Koppelsteede
Lees meer