Genomineerd voor de Horeca award 2017:
Broei

Broei Utrecht heeft een volledig vegetarische kaart, en dat sprong ons natuurlijk direct in het oog (of moeten we zeggen ‘in de maag’). Daarnaast zijn ze bij Broei altijd op zoek naar manieren om zo onafhankelijk mogelijk hun gerechten te kunnen produceren. Dat wil zeggen, weinig tot geen tussenpersonen als het gaat om levering van producten, en natuurlijk ook zoveel mogelijk zelf produceren!

Zelf (16 uur lang!) gerezen zuurdesembrood bakken en ijs draaien zijn twee van de dingen die ze tegenwoordig in huis hebben. Het meel hiervoor halen ze bij de Limburgse Commandeursmolen, waar lokale granen nog tussen échte molenstenen worden gemalen! Broei is dus erg kritisch in de keuze voor leveranciers. Ze werken zoveel mogelijk samen met lokale en kleinschalige boeren en telers voor hun groenten en fruit (o.a. De Koningshof en De Moestuin). Ook hun dranken selecteren ze bewust bij lokale brouwerijen.

Wil je meer weten over Broei Utrecht? Kijk op www.broei-utrecht.com!

Bekijk alle genomineerden

Tickets zijn nu beschikbaar

Er is altijd wel iets te doen! Bekijk hier het hele programma van 2017

FREETIME
13 Oktober - 17:00
Vrijmibo onder de Dom - Stranded FM
Lees meer
FREETIME
10 Oktober - 20:00
Muziek in de Kas
Lees meer
WORK
14 Oktober - 13:45
Duurzame Bedrijven Fietsroute met De Fietskoerier Utrecht
Lees meer
STUFF
12 Oktober - 19:30
Lezing Utrechtse Euro over de impact de Utrechtse Euro op duurzaamheid
Lees meer
STUFF
8 Oktober - 12:00
Duurzame Markt
Lees meer
FREETIME
14 Oktober - 20:00
Duurzame Week Awardnight
Lees meer
STUFF
14 Oktober - 14:00
Cleanup Lombok!
Lees meer
WORK
10 Oktober - 13:00
Lunchlezing: Groene Energie of Sjoemelstroom met Markus Schmid
Lees meer