Genomineerd voor de Horeca award 2017:
Broei

Broei Utrecht heeft een volledig vegetarische kaart, en dat sprong ons natuurlijk direct in het oog (of moeten we zeggen ‘in de maag’). Daarnaast zijn ze bij Broei altijd op zoek naar manieren om zo onafhankelijk mogelijk hun gerechten te kunnen produceren. Dat wil zeggen, weinig tot geen tussenpersonen als het gaat om levering van producten, en natuurlijk ook zoveel mogelijk zelf produceren!

Zelf (16 uur lang!) gerezen zuurdesembrood bakken en ijs draaien zijn twee van de dingen die ze tegenwoordig in huis hebben. Het meel hiervoor halen ze bij de Limburgse Commandeursmolen, waar lokale granen nog tussen échte molenstenen worden gemalen! Broei is dus erg kritisch in de keuze voor leveranciers. Ze werken zoveel mogelijk samen met lokale en kleinschalige boeren en telers voor hun groenten en fruit (o.a. De Koningshof en De Moestuin). Ook hun dranken selecteren ze bewust bij lokale brouwerijen.

Wil je meer weten over Broei Utrecht? Kijk op www.broei-utrecht.com!

Bekijk alle genomineerden

Tickets zijn nu beschikbaar

Er is altijd wel iets te doen! Bekijk hier het hele programma van 2017

WORK
13 Oktober - 13:00
Lunchlezing: Hoe Algen de Wereld Gaan Redden met Peter Mooij
Lees meer
FREETIME
11 Oktober - 19:30
Solar Cinema: DW toont Before the Flood
Lees meer
FREETIME
13 Oktober - 17:00
Vrijmibo onder de Dom - Stranded FM
Lees meer
FOOD
14 Oktober - 14:00
V-markt Kaasproeverij
Lees meer
HOME
14 Oktober - 16:00
Workshop: Verklein je Klimaatimpact
Lees meer
FOOD
9 Oktober - 09:00
Kinderhoek Dapp Frietwinkel
Lees meer
FREETIME
10 Oktober - 20:00
DW Talk: Jan Terlouw
Lees meer
STUFF
9 Oktober - 14:30
Lezing: Sophisticated Fair Fashion
Lees meer