Duurzame Week 2018: van 20 t/m 27 oktober! Interesse in ons aanbod en partnermogelijkheden? Neem contact met ons op!

Over ons

Stichting Duurzame Week heeft de overtuiging dat het organiseren van duurzaam activiteiten een belangrijke bijdrage levert aan het verduurzamen van de samenleving.

Tijdens het festival wordt een podium geboden voor bedrijven, inwoners, pioniers en visionairs die samen uitdragen hoe we kunnen zorgen dat de stad een duurzame toekomst tegemoet gaat.


Samen gaan we een duurzame toekomst tegemoet

Wij richten ons specifiek op de bevordering van ecologische duurzaamheid. Hieronder vallen onder andere de thema’s duurzame energie, efficiënt gebruik van grondstoffen en water, recycling, duurzame consumptie, verbetering luchtkwaliteit en aandacht voor en uitbreiding van groene ruimte.

We maken duurzaamheid zichtbaar

Om onze ambities waar te maken is het belangrijk om in actie te komen. We willen ervoor zorgen dat duurzaamheid in heel Utrecht beter zichtbaar is. We bieden een actieve week verspreid door de stad, duurzame meetups in samenwerking met partners, maar ook business events voor bedrijven die duurzaamheid in huis willen halen.

We verbinden

Via Duurzame Week bouwen we aan een groot netwerk waarin bedrijven en inwoners duurzaamheid vanuit hun eigen expertise belichten. Zo zorgen we voor verbinding, kennisuitwisseling en inspiratie. Naast de week in oktober organiseert de stichting elke 1e dinsdag van de maand de Duurzame Meetup, en Business Events voor bedrijven die duurzaamheid aan zich willen binden.

We inspireren

Door grootschalige communicatie spreekt Duurzame Week een nieuwe doelgroep aan van mensen die nog weinig gevoel hebben bij duurzaamheid. Duurzame Week staat in teken van beleving; we brengen mensen direct in contact met duurzame alternatieven en innovaties. Zelf de mogelijkheden ervaren is de eerste stap naar verandering.

ANBI

Stichting Duurzame Week beschikt over een ANBI status.

Lees meer


In contact komen?

Ben je benieuwd naar Duurzame Week, heb je een vraag of wil je iets kwijt? Maar ook als je Duurzame Week in jouw woonplaats wilt, gaan we graag in gesprek.

NEEM CONTACT OP

Onze vrijwilligers

In totaal hebben we 84 vrijwilligers. Bekijk hier een greep uit onze mooie groep.