Ideeën fabriek: Jouw plan voor een energie neutraal Utrecht

Sfeerbeeld voor Ideeën fabriek: Jouw plan voor een energie neutraal Utrecht

1 OPDRACHT - 30 KNAPPE KOPPEN - 16 UUR - 1 WINNAAR

Challenge

De gemeente Utrecht en Duurzame Week dagen je uit! In één weekend kunnen ontwikkelaars, designers, studenten, professionals, hackers en stadsbewoners zich buigen over innovatieve, duurzame ontwikkelingen voor Het Nieuwe Centrum van Utrecht!

De challenge:
Hoe gaan we het Nieuwe Centrum van Utrecht 100% energie neutraal maken?

Het is de uitdaging om de energie ter plekke en groen op te wekken, waarbij daken en gevels niet genoeg ruimte bieden. Er is een 'gat' van 70%! Hoe kan de vraag naar energie verminderd worden? En hoe kan de rest-vraag duurzaam worden opgewerkt

Wil jij op zaterdag 8 oktober (10:00 - 18:00) je tanden zetten in deze uitdaging?
Meld je nu gratis aan!

Let op! De toegang is gratis, maar de lunch is voor eigen rekening. En neem je eigen laptop mee als je die hebt!

Beschrijving

Komende jaren wordt het Jaarbeursgebied omgetoverd tot Het Nieuwe Centrum. Utrecht groeit en de ontwikkelingen moeten daarin mee gaan. Meer woningen, meer plek voor (inter)nationale bedrijvigheid en meer ruimte voor recreatie.

Wil jij inspraak hebben op de ontwikkelingsplannen van jouw Utrecht? Denk mee hoe we onze stad een 'Healty Urban Boost' kunnen geven, zoals Victor Everhardt - Wethouder Stationsgebied - dat zo mooi zegt.

Onder begeleiding van gastfacilitator Ilza Keeman van Clariss-ID zal er op 8 en 9 oktober een mega brainstorm plaatsvinden. Meld je aan als groep, of kom alleen en vorm een team ter plekke. Samen gaan we in op de zoektocht naar de beste oplossingen. Na twee dagen hersenkraken leggen alle teams hun beste inzichten en concepten op tafel. Op 10 oktober - De Dag van de Duurzaamheid - wordt door een professionele jury de hoofdprijs uitgereikt aan het winnende team.

Sprekers

Koen Kooper - Eigenaar van Buro E: expert op het gebied van duurzame energie en efficiënt energiegebruik.
Frits Verheij - Director Smart Green Cities bij DNV GL.

Locatie

Zien we je volgende week zaterdag en/of zondag voor deze mega brainstormsessie @Jaarbeurs MeetUp?
Jij kunt een van de eerste zijn die de splinter nieuwe flexplekken in het Beatrix Theater betreedt!
Deze strakke en multifunctionele ruimte biedt allerlei mogelijkheden voor hard werkende creatievelingen. Schuif met zijn alle aan tafel, ga rond de white board zuilen staan en teken er op los of trek je even terug in een 1-persoonshoekje.

Dit event is mede mogelijk gemaakt door Ufonds.

Planning

za 8 oktober 10:00 tot 18:00
Beatrix Gebouw
Jaarbeursplein 6A, Utrecht
Registeer je voor Ideeën fabriek: Jouw plan voor een energie neutraal Utrecht op Eventbrite Bekijk het Ideeën fabriek: Jouw plan voor een energie neutraal Utrecht event op Facebook