Travel advise: Ik ga op reis en laat achter

FREETIME

12 Oktober | 16:00 - 18:00 | Stayokay


Viva vakantie! Ben jij ook zo dol op reizen? Je stapt in het vliegtuig en bent binnen een paar uur in een andere wereld. Tegenwoordig reizen we de hele wereld rond, maar wat voor impact hebben die stappen over de grens eigenlijk? En kunnen we ook duurzaam op vakantie?

In Utrecht’s nieuwste hostel van StayOkay op de Neude leer je alles over groen vakantiegenot. Experts en studenten uit de reissector geven aan de hand van eigen ervaringen tips over hoe jij duurzaam je reis plant! Stel al jouw vragen en stap vol reisinspiratie weer de deur uit.

De middag begint met Paulien van der Geest van Footprint travel. Footprint Travel is opgezet door 2 ervaren reizigers: Ferry Bounin en Paulien van der Geest. In de loop van de jaren ontwikkelden zij door al onze ervaringen een eigen visie op reizen. In 6 punten leggen zij uit waarom onze reizen anders zijn, wat hun visie is, en hoe zij die ‘handen en voeten’ geven. Inmiddels is hun team uitgebreid met andere reisfanaten.

Paulien van der Geest is communicatiewetenschapper (Universiteit Nijmegen). Op haar 18e vertrok zij naar India en daarna zijn de reiskriebels nooit meer weggegaan. Een jaartje sabbatical bracht haar uitgebreid naar Zuid-Oost Azië, waar zij onder andere in Thailand als vrijwilliger Engelse les op een lagere school gaf. Na 11 jaar carrière als marketingmanager bij het grootste internationale tijdschriftenconcern van Nederland, besloot zij van haar grote passie, namelijk reizen, haar beroep te maken. Maar wel onder voorwaarde dat het iets zinnigs zou bijdragen aan de wereld en reizigers een echt alternatief zou bieden.Haar missie is om haar kennis te delen om zo mensen een onvergetelijke reis te bezorgen.

Daarna spreken Elena van Voorthuizen van RESPONSible Travel Peru en student Ana Laura Schoorl aan de NHTV, die ook stage liep bij RESPONS. Een vooruitstrevende tour operator die zich specialiseert in samenwerkingen met lokale gemeenschappen om zo zowel de lokale bevolking te helpen, als unieke reiservaringen te creëren voor reizigers die met het echte Peru in contact willen komen. Het bedrijf, kortweg ook RESPONS genoemd, speelt hiermee een leidende rol in Peru maar is ook een voorbeeld voor de toeristische sector in de hele wereld.

Elena van Voorthuizen ontwikkelde tijdens haar studie International Tourism Management and Consultancy een speciale interesse in duurzaamheid. Ze liep in 2014 stage bij het bedrijf RESPONSible Travel Peru, waar ze in de praktijk ontdekte hoe een speler in de reiswereld reizigers verantwoorde opties kan bieden. Ook deed ze haar scriptieonderzoek naar gemeenschapstoerisme in Peru. Vorige maand nog startte Elena met een traineeship bij Better Places, waarmee ze opnieuw bij RESPONS terecht komt: ze staat op het punt naar Peru te verhuizen maar zal haar inspirerende inzichten eerst delen met het publiek in de StayOkay Utrecht.
Ana Laura Schoorl liep dit jaar nog stage bij RESPONSible Travel Peru en heeft RESPONS dus recentelijk nog meegemaakt. Ook voor Ana Laura was het een inspirerende ervaring mee te werken in de verschillende afdelingen van RESPONS en meer te leren over alles wat er komt kijken bij het succesvol uitvoeren van de belangrijke missie van RESPONS. Met name toerisme studenten zouden echt moeten komen luisteren naar Ana’s verhaal: wie weet ben jij de volgende student in dit inspirerende bedrijf!

Donderdag 12 oktober // 16.00 – 18.00 uur // €5 // StayOkay op de Neude 


Reserveer een kaartje

Programma

Er is nog veel meer te doen vandaag!

WORK
9 Oktober - 14:30
Kick-off bijeenkomst: van verticaal naar horizontaal – hoe dan?
Lees meer
HOME
8 Oktober - 12:00
Duurzame Ontdekbus bij Koppelsteede
Lees meer
WORK
14 Oktober - 13:45
Duurzame Bedrijven Fietsroute met De Fietskoerier Utrecht
Lees meer
FREETIME
7 Oktober - 14:30
Lancering Utregse Duurzaamheidsspelen
Lees meer
WORK
11 Oktober - 13:00
Lunchlezing: Society 3.0 met Ronald van den Hoff
Lees meer
HOME
10 Oktober - 11:00
Mitros Rondleiding: Flat met Toekomst
Lees meer
WORK
12 Oktober - 13:00
Lunchlezing: Duurzaamheid en Rechtvaardigheid met Jan van de Venis
Lees meer
WORK
9 Oktober - 19:00
Sustainable Jobcoaching - UITVERKOCHT!
Lees meer