Lezing Utrechtse Euro over de impact de Utrechtse Euro op duurzaamheid

STUFF

12 Oktober | 19:30 - 20:30 | De Kargadoor


De Triodos Foundation verstrekt een subsidie in Utrechtse Euro’s aan de organisatie van de jaarlijkse Duurzame Week in Utrecht. Hiermee is de Triodos Foundation de eerste organisatie in Nederland die dit doet in lokaal geld. De stichting geeft zo haar subsidiegeld een grotere impact op de lokale economie.

Meer kans op nieuwe klanten en extra omzet
Het leuke is namelijk dat de Duurzame Week het geld alleen kan besteden bij Utrechtse ondernemers in het Utrechtse Euro netwerk zoals KatoenfabriekLibertas Pascal en restaurant Gys. Nóg leuker, deze Utrechtse ondernemers besteden het ook weer bij andere Utrechtse ondernemers in het Utrechtse Euro netwerk. Zo houden we geld langer lokaal en versterken we het netwerk van Utrechtse ondernemers. Zo kunnen meer toffe duurzame Utrechtse initiatieven ontstaan en krijgen kleine bedrijven en ZZP’ers meer kans op nieuwe klanten en extra omzet.

Lokaal product beter voor milieu
Een ander voordeel van de Utrechtse Euro is dat het lokale consumptie en productie stimuleert. Hiermee voorkomen we onnodige transportlasten, omdat een product uit bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland nét iets goedkoper is qua prijs. Lasten die het milieu hiervoor draagt worden vaak niet meegenomen in deze beslissing. De Utrechtse Euro stimuleert om lokaal te kijken voor inkopen.

Golf van bewustwording
In de Duurzame Week worden duurzame initiatieven en ondernemingen in Utrecht op de kaart gezet en met elkaar verbonden. De eerste week, georganiseerd in 2016, creëerde een golf van bewustwording rondom Utrechtse duurzame pioniers!

Meer weten? Op donderdagavond 12 oktober, tijdens de Duurzame Week, vertellen we je alles over de impact van deze subsidie!

Donderdag 12 oktober // 19.30 – 20.30 uur // gratis* // Kargadoor, Oudegracht 36

* Vrijwillige bijdrage (al dan niet in Utrechtse Euro’s) aan de kosten voor thee, koffie en zaalhuur wordt op prijs gesteld.

 

Graag opgeven door een mailtje te sturen aan info@utrechtse-euro.nl

Reserveer je kaartje

Programma

Er is nog veel meer te doen vandaag!

STUFF
8 Oktober - 12:30
Kinderkleding ruilen in Lombok
Lees meer
STUFF
7 Oktober - 12:00
Duurzame Markt
Lees meer
FOOD
9 Oktober - 18:00
Van Riek tot Vork proeverij
Lees meer
WORK
10 Oktober - 17:00
Duurzaam Utrecht Meetup - met HeelUtrechtU-awards
Lees meer
WORK
13 Oktober - 13:00
Lunchlezing: Hoe Algen de Wereld Gaan Redden met Peter Mooij
Lees meer
HOME
10 Oktober - 10:00
Mitros Rondleiding: Flat met Toekomst
Lees meer
WORK
9 Oktober - 14:30
Kick-off bijeenkomst: van verticaal naar horizontaal – hoe dan?
Lees meer
HOME
14 Oktober - 16:00
Workshop: Verklein je Klimaatimpact
Lees meer