Lezing Utrechtse Euro over de impact de Utrechtse Euro op duurzaamheid

STUFF

12 Oktober | 19:30 - 20:30 | De Kargadoor


De Triodos Foundation verstrekt een subsidie in Utrechtse Euro’s aan de organisatie van de jaarlijkse Duurzame Week in Utrecht. Hiermee is de Triodos Foundation de eerste organisatie in Nederland die dit doet in lokaal geld. De stichting geeft zo haar subsidiegeld een grotere impact op de lokale economie.

Meer kans op nieuwe klanten en extra omzet
Het leuke is namelijk dat de Duurzame Week het geld alleen kan besteden bij Utrechtse ondernemers in het Utrechtse Euro netwerk zoals KatoenfabriekLibertas Pascal en restaurant Gys. Nóg leuker, deze Utrechtse ondernemers besteden het ook weer bij andere Utrechtse ondernemers in het Utrechtse Euro netwerk. Zo houden we geld langer lokaal en versterken we het netwerk van Utrechtse ondernemers. Zo kunnen meer toffe duurzame Utrechtse initiatieven ontstaan en krijgen kleine bedrijven en ZZP’ers meer kans op nieuwe klanten en extra omzet.

Lokaal product beter voor milieu
Een ander voordeel van de Utrechtse Euro is dat het lokale consumptie en productie stimuleert. Hiermee voorkomen we onnodige transportlasten, omdat een product uit bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland nét iets goedkoper is qua prijs. Lasten die het milieu hiervoor draagt worden vaak niet meegenomen in deze beslissing. De Utrechtse Euro stimuleert om lokaal te kijken voor inkopen.

Golf van bewustwording
In de Duurzame Week worden duurzame initiatieven en ondernemingen in Utrecht op de kaart gezet en met elkaar verbonden. De eerste week, georganiseerd in 2016, creëerde een golf van bewustwording rondom Utrechtse duurzame pioniers!

Meer weten? Op donderdagavond 12 oktober, tijdens de Duurzame Week, vertellen we je alles over de impact van deze subsidie!

Donderdag 12 oktober // 19.30 – 20.30 uur // gratis* // Kargadoor, Oudegracht 36

* Vrijwillige bijdrage (al dan niet in Utrechtse Euro’s) aan de kosten voor thee, koffie en zaalhuur wordt op prijs gesteld.

 

Graag opgeven door een mailtje te sturen aan info@utrechtse-euro.nl

Reserveer je kaartje

Programma

Er is nog veel meer te doen vandaag!

FREETIME
13 Oktober - 20:00
Toneelstuk: Tenzij je een beter plan hebt
Lees meer
WORK
14 Oktober - 13:45
Duurzame Bedrijven Fietsroute met De Fietskoerier Utrecht
Lees meer
WORK
12 Oktober - 13:00
Lunchlezing: Duurzaamheid en Rechtvaardigheid met Jan van de Venis
Lees meer
HOME
14 Oktober - 14:00
Project Tiny House - Q&A met Elke Rabe
Lees meer
FREETIME
8 Oktober - 15:00
Duurzame Ontdekbus bij Griftsteede
Lees meer
FREETIME
12 Oktober - 16:00
Travel advise: Ik ga op reis en laat achter
Lees meer
WORK
11 Oktober - 13:00
Lunchlezing: Society 3.0 met Ronald van den Hoff
Lees meer
FREETIME
10 Oktober - 20:00
DW Talk: Jan Terlouw
Lees meer