Kennissessie: Biobased Economie

Sfeerbeeld voor Kennissessie: Biobased Economie

Wat is biobased en wat is het verschil met biodegradable? Hoe duurzaam is biobased? Wat is het verschil tussen biobased producten en de winning van grondstoffen via biobased processen? Tijdens deze dag kom je voorbeelden van biobased oplossingen tegen.

Biobased
Beleef de innovatie van de biobased economie. Tijdens interessante lezingen, paneldiscussies en ronde tafel sessies leer je wat biobased oplossing zijn en wat er in Utrecht en omgeving gebeurd op dit gebied. Wat is biobased en wat is het verschil met biodegradable? Hoe duurzaam is biobased? Wat is het verschil tussen biobased producten en de winning van grondstoffen via biobased processen? Ontdek het allemaal!

Dagprogramma
Studenten, professionals en andere geinteresseerden kunnen zich aanmelden voor de gehele Biobased dag of een van de onderdelen:

10.15-11.30 Sprekerssessie: Martin Junginger & Carlo Hamelinck
Inleidende presentatie over het fenomeen door professor Martin Junginger van de Universiteit Utrecht en Carlo Hamelinck van Ecofys. Met:
- Wat is biobased en wat is het verschil met biodegradable?
- Hoe duurzaam is biobased?
- Verschil tussen biobased producten en de winning van grondstoffen via biobased processen.
- Leuke voorbeelden van biobased oplossingen.

11.45-13.00 Presentatie: Ontwikkelingen in onderzoek
Henriette Schlupmann presenteert de laatste ontwikkelingen in het onderzoek naar Azolla. Door zijn unieke mogelijkheden, kan Azolla nieuwe kansen bieden aan marginale gronden, terwijl het tegelijkertijd bestaande grondstoffen voor levensmiddelen, diervoeders, chemische- en biobrandstof industriƫn vervangt. Azolla biedt een innovatieve manier van duurzame, hernieuwbare landbouw.

14.00-15.15 Presentatie: Ondernemen in de biobased economie
Astrid Hamer, Senior Expert Biobased Economy bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Waar liggen de kansen in deze economie? Wat gaan ondernemers aan de biobased economie hebben? Kunnen ook kleine ondernemers hier wat mee? Hoe ver is de markt? Astrid Hamer geeft handen en voeten aan duurzaamheid/ eco-innovatie/ biobased economy.

15.30-16.45 Stakeholders discussie
Wat kan de biobased economie voor Utrecht betekenen? Hoe kunnen we stadslandbouw inzetten? We bespreken de kansen en uitdagingen.

Alle onderdelen zijn gratis toegankelijk voor iedereen. Let op! Er zijn slechts 20 kaarten per onderdeel, dus meld je snel aan.

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Ufonds.

Planning

vr 7 oktober 10:00 tot 17:00
Stadhuis
Korte Minrebroederstraat 2, Utrecht
Registeer je voor Kennissessie: Biobased Economie op Eventbrite Bekijk het Kennissessie: Biobased Economie event op Facebook