Kennissessie: Circulaire Economie

Sfeerbeeld voor Kennissessie: Circulaire Economie

Maak kennis met de circulaire economie! Recyclen of zelfs upcyclen is echt ‘up coming’ en dat is maar goed ook. Weggooien is lang niet altijd nodig. Het gaat om creatief hergebruiken! Hoe kan jij dit toepassen? Kom naar een van de lezingen of denk mee en deel je ideeën bij een van de workshops.

Studenten, professionals en andere geinteresseerden kunnen zich aanmelden voor de gehele Circulaire-economiedag of een van de onderdelen:

10.15 – 11.30 Intro in de circulaire economie - Jacqueline Cramer
Focus op circulaire economie in het algemeen en de huidige praktijken en het potentieel van Utrecht. Wat precies(!) is circulaire economie en het belang ervan? Wat is een circulair business model? Wat zijn de voordelen? Hoe staat Utrecht er voor? Wat zijn grote en innovatieve ontwikkelingen op het gebied? Wat kan de stad doen om te beginnen met het realiseren van een circulaire economie op dit moment (subsidies, beleid, advies, evenementen)

11.45 – 13.00 Workshop: hoe maak ik mijn bedrijf meer circulair? - Dorith Vermunt
Vermunt (PhD kandidaat 'Sustainable Business Models', aan de Universiteit Utrecht) presenteerde in mei een onderzoek naar de geleerde lessen van ondernemers in de circulaire economie. Ondanks dat circulaire economie veel oplevert, komen toepassingen niet zonder slag of stoot op gang. Met verschillende belemmeringen moet rekening worden gehouden voordat je jouw bedrijf meer circulair kunt maken. Heb jij een brandende ambitie om jouw onderneming te verduurzamen en je businessmodel meer circulair te maken? Neem dan deel aan de workshop van Dorith Vermunt.

14.00 – 15.15 Lezing: Circulaire economie in Utrecht - TNO en BAM
Even geleden publiceerde TNO een onderzoek over de potentie van de circulaire economie in de provincie Utrecht, waarover het meer komt vertellen tijdens deze lezing. Daarna neemt BAM de lezing over om hun circulaire bouwprojecten te bespreken en te laten zien hoe circulaire economie wordt toegepast binnen een groot internationaal bedrijf.

15.30 – 16.45 Ronde tafel sessies
Start-upboosters, bedrijven binnen de circulaire economie en organisaties zoals MVO Nederland zitten klaar om met Utrechtse ondernemers het gesprek aan te gaan over circulaire economie. Doe mee, schuif aan en praat met de interessantste organisaties en bedrijven over hoe jij jouw bedrijf meer circualair kunt maken.

Alle onderdelen zijn gratis toegankelijk voor iedereen. We hebben een nieuwe locatie met meer plekken! Was het gisteren vol? Kijk dan nu nog een keer of er plek is!

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Ufonds.

Planning

do 6 oktober 10:00 tot 17:00
Cultuurtheater De Witte Lely
Oudegracht aan de Werf 296, Utrecht
Registeer je voor Kennissessie: Circulaire Economie op Eventbrite Bekijk het Kennissessie: Circulaire Economie event op Facebook