Kennissessie: De Deeleconomie

Sfeerbeeld voor Kennissessie: De Deeleconomie

Dompel je op dinsdag onder in de deeleconomie. Een nieuw fenomeen waarbij verspilling de kop wordt ingedrukt. De behoefte aan bezit en eigendom daalt. Het efficiënt gebruiken van je producten, ruimte, kennis én kosten wordt steeds meer gewenst. Tijdens interessante lezingen, paneldiscussies en rond tafel sessies leer je wat de deeleconomie inhoudt en hoe jij hier als student of professional op in kan spelen.

Bezoek de gehele Deeleconomiedag of een van de onderdelen:

10.15-11.30 Sprekers: Martijn Arets & Rogier de Langhe
Martijn Arets (Crowd Expedition, DeeleconomieInNederland.nl) heeft wereldwijd meer dan 300 bedrijven geïnterviewd die met de deeleconomie bezig zijn. Hij vertelt over zijn ervaringen. Rogier de Langhe (Economie filosoof, Universiteit Gent) geeft een lezing over de peer-to-peer economie.

11.45-13.00 Presentatie en Q&A
Lenneke van Rossum van Seats2Meet geeft een korte presentatie over Society3.0, om vervolgens interactief met het publiek in gesprek gaan. Hoe kun je als bedrijf inspelen op de deeleconomie? Wat zijn b2b mogelijkheden?

14.00-15.15 Ronde tafel sessies
Ga in gesprek met Utrechtse initiatieven: De Deelkelder, Bksy, GoBoony, PickThisUp en United Wardrobe.

15.30-16.45 De toekomst van deelsteden
Een presentatie vanuit het oogpunt van gemeente Utrecht en projectontwikkelaar Synchroon (deelwijk de Deeltuin).

Alle onderdelen zijn gratis toegankelijk voor iedereen. Let op! Er zijn slechts 50 kaarten per onderdeel, dus meld je snel aan.

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Ufonds.

Planning

di 4 oktober 10:00 tot 17:00
Centrale bibliotheek
Oudegracht 167, Utrecht
Registeer je voor Kennissessie: De Deeleconomie op Eventbrite Bekijk het Kennissessie: De Deeleconomie event op Facebook