Kennissessie: Groene Economie

Sfeerbeeld voor Kennissessie: Groene Economie

Het thema groene economie leeft in Utrecht! Tijdens interessante lezingen en workshops kun je je laten inspireren door de nieuwste ontwikkelingen en trends in Utrecht op het gebied van duurzame energie.

Studenten, professionals en andere geinteresseerden kunnen zich aanmelden voor de gehele Groene Economie dag of een van de onderdelen:

10.15 – 11.30 Sprekerssessie: De basis van de groene economie - René Verburg
René Verburg vertelt over wat groene economie in de basis is en waarin het verschilt van en overlapt met andere duurzame economische vormen. Ook behandelt hij de natuurinclusieve economie, een economische vorm waarin de mens afhankelijk is van de natuur. Hiervoor gaat hij in op duurzaam landgebruik en hoe land op dit moment wereldwijd wordt misbruikt. Als laatste spreekt Verburg over de dilemma's die voortkomen bij het implementeren van verschillende economische vormen, zoals de groene en de bio-based economie.

11.45 – 13.00 Workshop: Vergroen je Bedrijf - Tom van de Beek
Tom van de Beek verzorgt een workshop over het vergroenen van bedrijven en brengt een vernieuwende blik op de beladen term ‘duurzaamheid’. Als het aan hem ligt, mag alles radicaal anders. Dan focussen we niet alleen op technologische duurzaamheid en innovaties, maar zouden we moeten kijken naar wat duurzaamheid echt is. In de basis. Waar komen wij als mensen vandaan en in wat voor omgeving voelen wij ons het fijnst? Met zijn projecten probeert hij mensen weer in contact te brengen met de natuur. Want volgens Tom van de Beek is dat een wezenlijk onderdeel van innerlijke duurzaamheid. Dit deed hij onder meer met zijn project de KantoorKaravaan, waarvoor hij caravans met alles erop en eraan in het bos plaatste: mobiele off-the-grid kantoorunits.

14.00 – 15.15 Sprekerssessie: Energie-innovaties - Robin Berg
Presentatie over LomboXnet en het nieuwste project van Robin Berg. Robin Berg vertelt over het belang van innovaties binnen het gebied van hernieuwbare energie en energie-efficiëntie. Zijn ideeën over smart solar charging in de rest van Utrecht en hoe Utrecht een meer energie efficiënte en energie innovatieve stad te maken. Hoe brengen we herbruikbare energie-innovaties naar andere delen van de wereld?

15.30 – 16.45 Rondleiding: Ontdek het duurzame gebouw van a.s.r. verzekeringen
Na vier jaar renoveren is het enorme kantoorpand van a.s.r. (96.000m2) van een betonnen jaren 70’ bak in een transparante omgeving veranderd. Met de groene daken, binnentuinen, plantenwanden, ecologische tuin, koude-warmte opslag en zonnepanelen, ging het energielabel van G naar A. a.s.r. verzorgt een rondleiding door het nieuwe pand en brengt je langs alle hoogtepunten.

Alle onderdelen zijn gratis toegankelijk voor iedereen. Let wel op! Er zijn slechts beperkt aantal plekken per onderdeel, dus meld je snel aan.

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Ufonds.

Planning

wo 5 oktober 10:00 tot 17:00
a.s.r. verzekeringen
Archimedeslaan 10, Utrecht
Registeer je voor Kennissessie: Groene Economie op Eventbrite Bekijk het Kennissessie: Groene Economie event op Facebook