Claire Giesen

Studie of werk: co-founder DeDeelkelder. Wij zijn een spullenbibliotheek en willen mensen het laten ervaren dat toegang tot spullen leuker is dan het bezit erover. Ons uiteindelijke doel is dat producenten van bijvoorbeeld klusmaterialen circulair gaan produceren en eigenaar blijven over hun producten.

Functie/taak bij Duurzame Week: Coördinator Programmering

Waarom wil je je inzetten voor de Duurzame Week?
Duurzaamheid is mijn dagelijkse leven en het sprak mij aan om met mensen te werken die zo gemotiveerd zijn dat ze mee willen werken aan duurzaamheid onder alle Utrechters te verspreiden. Het is gewoon een hele grote uitdaging om duurzaamheid de norm te laten worden zonder als moraalridder te worden gezien.

Green Up your life: Hoe doe jij dit?
Alles met mate is het motto van mijn moeder en dat heb ik toch wel een beetje overgenomen, dus ik eet wel vlees maar met mate. Ik koop wel eens nieuwe kleding, maar met mate. En verder maak ik bewuste keuzes met alles wat ik doe. Wat je nu doet, heeft impact op de toekomst.

Wat neem je mee voor de Duurzame Week?
Een enorm enthousiasme, netwerk en nuchterheid.

Waar krijg je energie van?
Wanneer ik zie dat we toch kleine stapjes maken voor de toekomst. Ook de overheid en grote producenten kunnen niet meer om een duurzaamheidsafdeling heen.

Onze vrijwilligers

Hier een greep uit onze mooie groep vrijwilligers