Elsemiek Homminga

Studie of werk: Sociaal Makelaar

Functie/taak bij DWU: Programma Professionals

Waarom wil je je inzetten voor de Duurzame Week?
Duurzaamheid is een thema wat aandacht verdient en de Duurzame Week is een initiatief dat hieraan tegemoet komt. Zelf kom ik steeds vaker achter het bestaan van duurzame projecten in Utrecht en dat geeft mij een hoopvol gevoel voor de toekomst. Die kriebels hoop ik door mijn werk voor de Duurzame Week aan anderen over te kunnen dragen.

Green Up Your life: Hoe doe jij dit?
In mijn dagelijks leven probeer ik zoveel mogelijk bewuste – en daarmee duurzaam verantwoorde – keuzes te maken. Ik eet weinig vlees. Wanneer ik dan toch zin heb ik een stukje kip, koop ik dat via www.koopeenkip.nl. Mijn garderobe bestaat voor 65% (gokje) uit tweedehands kleding. Ik probeer zo min mogelijk nieuwe kleding te kopen omdat ik geloof dat daar écht meer dan genoeg van te vinden is hier in Nederland.
Verder hoop ik samen met Studio Raap jong en oud Utrecht te kunnen activeren met de Van Grond Tot Mond Bus. Een bus die afreist naar groene plekken in en rondom de stad, om de kennis en het enthousiasme over de eigen groene leefomgeving te vergroten.

Wat neem je mee voor de Duurzame Week?
Enthousiasme, nieuwsgierigheid, een praktische blik en een luisterend oor.

Waar krijg je energie van?
Na een lange kantoorweek heerlijk poep scheppen, koeien knuffelen en klussen in en op het erf van een boerderij.

Jouw motto voor dit project:
“Het is verstandiger een kaars aan te steken dan te klagen over de duisternis.” (Lao-Tse)

Onze vrijwilligers

Hier een greep uit onze mooie groep vrijwilligers