Jessica Hornstra

Studie of werk: Coördinator Community bij de Duurzame Week

Waarom wil je je inzetten voor de Duurzame Week?
De Duurzame Week zet duurzaamheid écht op de kaart (letterlijk en figuurlijk) en is in staat om veel inwoners van Utrecht te bereiken. Duurzaamheid is meer dan een trendy term, het gaat om lifestyle, over grote en kleine keuzes die we maken. Ik zou graag weer meer verbinding zien met onze roots, namelijk in harmonie met de natuur en het milieu leven. Dat bewustzijn creëren lijkt een enorme klus, maar kan alleen maar mooie dingen opleveren.

Green Up your life: Hoe doe jij dit?
Ik eet nauwelijks vlees (ongeveer 1x per week), ik koop vaak tweedehandskleding of doe aan een kledingruil en ik kies vaak voor biologische producten. Ik wil graag nog meer leren over zelfvoorzienendheid en energie-neutrale woningen.

Wat neem je mee voor de Duurzame Week?(denk aan skills,ervaring, karakter etc.)
Als hoofd van de community hoop ik een hechte, leuke community van vrijwilligers te faciliteren. Mijn doel is om de vrijwilligers alles uit dit project te laten halen, namelijk veel gezelligheid en hopelijk een waardevolle ervaring. Na jaren van commissiewerk, een bestuursjaar, coördinator van de Daktuin en trainee bij Starters4Communities, heb ik zelf flink ervaring opgebouwd met het organiseren van allerlei evenementen en activiteiten. Ik ben zelf erg creatief, ondernemend, doortastend en kan meerdere balletjes tegelijk hoog houden.

Waar krijg je energie van?
Goede samenwerking en het neerzetten van een tof, inspirerend project!

Jouw motto voor dit project:
Green life, happy life!

Onze vrijwilligers

Hier een greep uit onze mooie groep vrijwilligers