Margit Végh

Studie of werk: Oprichter en directeur stichting Duurzame Week

Waarom wil je je inzetten voor de Duurzame Week?
Het is mijn persoonlijke ambitie om duurzaamheid mainstream te maken. Uiteindelijk wordt het dan voor iedereen, inclusief mijzelf, veel gemakkelijker om meer van het goede te doen.

Green Up your life: Hoe doe jij dit?
Ik zou hier natuurlijk het liefst willen antwoorden dat ik 100% duurzaam leef. Dit is nu nog niet het geval. Ik streef dit stapje voor stapje na, waarbij ik blijf doen wat ik deed en elke keer wat meer doe.
Eten: Ik eet vegetarisch en zo min mogelijk dierlijke zuivel. Ik hou er van om nieuwe duurzame tentjes te ontdekken. Leven: Ik recycle mijn afval, ik koop zo min mogelijk nieuwe spullen en kleding en anders duurzaam. Reizen: Ik heb geen auto en reis met de fiets of openbaar vervoer.

Wat neem je mee voor de Duurzame Week?(denk aan skills,ervaring, karakter etc.)
Ik ben een aanjager, zie mogelijkheden, streef naar het hoogst haalbare en ik weet mensen hier in mee te nemen. Ik overzie goed welke stappen er genomen moeten worden om een resultaat te behalen.

Waar krijg je energie van?
Synergie. Samen kunnen we zoveel meer bereiken dan alleen. Als mensen erachter komen dat het onmogelijke mogelijk wordt, dan ziet de wereld er ineens heel anders uit.

Jouw motto voor dit project:
Intentie is resultaat.

Onze vrijwilligers

Hier een greep uit onze mooie groep vrijwilligers