​Zoé Daemen

Functie/taak bij DWU: Teamlid Studentenprogramma

Studie of werk: Vorig jaar ben ik afgestudeerd aan de HKU als Fashion Communicator. Inmiddels ben ik parttime projectmanager Loket HKU, de plek voor HKU-studenten met vragen over ondernemerschap, werk ik bij duurzame kledingwinkel Nukuhiva & ben ik bezig met het opzetten van IVY – een database over duurzaamheid gericht op modestudenten.

Waarom wil je je inzetten voor de Duurzame Week?
Duurzaamheid is mijn passie, ik word er enorm enthousiast van. Ik hoop dat mijn enthousiasme anderen kan helpen om de volgende stap richting duurzaamheid te zetten. Met kleine veranderingen kun je al impact maken.

Green Up your life: Hoe doe jij dit?
Ik geloof dat je kunt stemmen met je portemonnee. Iedere keer dat je voor de duurzamere optie kiest is een stem. Vooral bij kleding ben ik streng voor mijzelf, ik koop geen fast fashion meer, maar ga voor tweedehands of duurzaam. De verhalen van de merken die het beter doen zijn zo inspirerend en geven me een veel beter gevoel. Zo help ik deze merken verder en voel ik me fijner als ik deze kleding draag. Verder ben ik vegetarisch en let op zuivel, al kan ik een lekker stinkkaasje zo nu en dan niet laten staan.

Wat neem je mee voor de Duurzame Week? (denk aan skills, ervaring, karakter, etc.)
Mijn energie en enthousiasme voor duurzaamheid en mijn kennis hierover, vooral binnen mode. Verder hoop ik dat mijn eerdere ervaring in evenementen organiseren en mijn netwerk goed van pas kunnen komen.

Waar krijg je energie van?
Anderen aansteken met het ‘duurzaamheidsvirus’. Als je eenmaal doorhebt hoe goed het voelt om duurzamer bezig te zijn, wil je alleen nog maar meer!

Jouw motto voor dit project:
‘Iedereen heeft de impact om dingen te veranderen’

Social/Contact
LinkedIn
ivychangeagents.com

Onze vrijwilligers

Hier een greep uit onze mooie groep vrijwilligers