Programma

26/10/2018 | 21:00 - 22:15

Cinefiets & De plastic afvalschep

Cinefiets & De plastic afvalschep

Programma

20:00  Climate Planet filmvertoning

20:45  Cinefiets & De plastic afvalschep

 

De plastic afvalschep

Met zijn allen staan we voor een enorme uitdaging om het plastic afval probleem op te lossen. Plastic in oceanen, rivieren of in de magen van (zee)dieren tast het milieu en de ecologie van onze planeet aan. Plastic hoort niet thuis in het water, samen met partijen zoals de Ocean Clean-up of The Great Bubble Barrier zijn we bezig om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen.

 

De plastic afvalschep is een duurzaam hulpmiddel om plastic vroegtijdig uit rivieren te halen. Hiermee voorkomen we dat plastic in rivieren kan afbreken tot microplastics en dat plastic de zeeën en oceanen gaan bereiken. Door gebruik te maken van oer-Hollandse technieken willen wij zo goed mogelijk bijdragen aan een schonere en mooiere planeet voor mens en dier.

 

 

De Cinefiets is de kleinste bioscoop van Utrecht. Deze bioscoop kan achter de fiets worden gezet en overal waar je wilt neergezet worden om films te kijken.

 

Tijdens de Duurzame week op 26 oktober staat de Cinefiets bij Climate Planet op het Jaarbeursplein met bijzondere en mooie filmbeelden van insecten. Insecten zijn broodnodig voor ons bestaan. Ze hebben een grote impact op ons dagelijks  leven. Maar insecten hebben het zwaar door bijvoorbeeld het gebruik van pesticiden. Door deze filmbeelden laten we mensen de mooie kant van insecten zien.

 

Cinefiets

Gratis toegankelijk...
Wanneer je naar de Climate Planet-film gaat!

Informatie

Programma item

Cinefiets & De plastic afvalschep

Kosten

Gratis bij de Climate Planet filmvertoning (€7,50)

Locatie

Bij Climate Planet op het Jaarbeursplein, Utrecht

Duurzame Week speaker’s lounge

Datum

Vrijdag 26 oktober 2018

Tijd

Van 21.00 tot 22.15 uur

Georganiseerd door

Utrecht Natuurlijk i.s.m. L.T. J. vof & Canal Cleaner