Programma

27/10/2018 | 09:00 - 12:30

Duurzaam sporten: ga mee ‘ploggen’!

Duurzaam sporten: ga mee ‘ploggen’!

Hou jij van sport en wil jij je steentje bijdragen aan de wereld? Maak kennis met de nieuwste fitnesstrend van 2018: Plogging! Alle niveaus zijn welkom, evenals kinderen vanaf 8 jaar.

 

 

Plogging? Dit is een uit Scandinavië afkomstige trend. De term is een combinatie van de woorden jogging en plocka upp – het Zweedse woord voor ‘oprapen’. Het is simpel: je gaat naar buiten voor je reguliere rondje maar voegt daar extra squads en buigbewegingen aan toe, door tegelijkertijd zwerfafval op te rapen. Je verbrandt hetzelfde aantal calorieën maar je maakt de natuur tegelijkertijd weer een stukje mooier. Bekijk deze YouTube video maar eens. Duurzame Week sluit af met dit sportieve event!

 

Je ochtend start in The Green House met een plantaardig ontbijt van chef-kok Peter Scholte. Laat het eten even zakken terwijl je geniet van de 360 graden film in de Climate Planet-bol waarin je wordt mee genomen op een ruimtereis van de Big Bang tot in de verre toekomst. Vol goede moed om nu écht een bijdrage te leveren is het tijd om naar buiten te gaan. Je ontvangt een verzamelzak en met een groep enthousiastelingen ga jij dé trend afstrepen van je bucketlist. Sportinstructrice Ankelien Barkman van Sporten Voor je Deur verzorgt de Plogging sessie, waarbij er wordt afgestemd op uiteenliggende sportniveaus.

 

 

Programma

09.00 Start ontbijt bij The Green House
10.00 Lopen naar Jaarbeursplein
10.15 360° film Climate Planet in de werelbol
11.00 Start Plogging sessie van Ankelien Barkman van Sporten Voor je Deur
12.00 Terugkomst bij The Green House, evaluatie en opbrengst bekijken onder genot van een glaasje kruiden limonade
12.30 Einde programma

 

Vanwege het beperkte aantal plaatsen is een aanmelding vooraf noodzakelijk!

HOU JIJ VAN SPORT
EN WIL JIJ JE STEENTJE BIJDRAGEN AAN DE WERELD?

Informatie

Programma-item

Duurzaam sporten: ga mee ‘ploggen’!

Kosten

€ 25,00 inclusief ticket voor de Climate Planet film, plantaardig ontbijt met koffie en thee in The Green House, de Plogging-sessie van Ankelien Barkman van Sporten Voor je Deur en een afsluitende kruidenlimonade.

Locatie

Jaarbeursplein | Croeselaan 16, Utrecht

Datum

Zaterdag 27 oktober 2018

Tijd

Van 09:00 tot 12:30 uur

Georganiseerd door

The Green House