Programma

21/10/2018 | 13:30 - 15:30

Eco Plaza, a better world

Eco Plaza, a better world

‘Bouwproject Eco Plaza in Rijnvliet Leidsche Rijn eind 2018 van start’

 

Eind 2018 start de bouw van het nieuwe bouwproject ‘Eco Plaza’; een nieuw ecologisch dorp in Rijnvliet Leidsche Rijn. ‘Eco Plaza’ biedt ruimte voor woningen, kantoren, sportgelegenheid, winkels en natuur. Toekomstige bewoners, ondernemers, investeerders en andere belanghebbenden kunnen tijdens een speciale informatiemiddag op zondag 21 oktober kennisnemen van de plannen en hun mening geven. Naast de projectontwikkelaars en de architect is ook een vertegenwoordiger van de Europese Commissie aanwezig.

 

Het verhaal van het theaterproject is complex, maar eenvoudig als volgt samen te vatten: het publiek komt naar een bijeenkomst over het fictieve nieuwbouwproject Eco Plaza, dat vlak achter Metaal Kathedraal gebouwd wordt. Het publiek is als zogenaamd geïnteresseerde bewoner, investeerder of ondernemer aanwezig bij de kick-off van het bouwproject en getuige van een vergadering tussen de acht ondernemers die het initiatief voor dit project genomen hebben. Dit overleg mondt uit in een nachtmerrie waarin iedereen uitsluitend met zichzelf bezig is en de groene idealen volledig uit het oog verloren raken. Een groep jongeren protesteert buiten de vergaderzaal tegen het bouwproject. Volgens hen is het ‘Ego’ Plaza en heeft het niets te doen met Eco.

 

 

Makers

Eco Plaza is de nieuwe theatrale belevenis van Hoosh Theater in samenwerking met Metaal Kathedraal en theatergroep Roerend Goed. Aan de voorstelling doen ruim twintig spelers mee en er zijn verschillende makers bij betrokken (regie, vormgeving, film). Een aantal kleine ondernemingen die bij Metaal Kathedraal en de Duurzame Week betrokken zijn, participeren ook in het theaterproject.

 

In dit theaterproject bevragen de makers de verhouding tussen het ego, de economie en ecologie. “What’s in it for me?” is een veelgestelde vraag in deze tijd van welvaart en autonomie; de tijd van de Dikke Ik. Interessant voor de makers is de constatering dat het moeilijk is dit gedrag aan de kaak te stellen of zelfs te verwerpen omdat ze het pijnlijk genoeg ook bij henzelf herkennen. Ook zij zitten net als iedereen vast in hun eigen tijd. Een collectief probleem als het milieu is dan ook al snel een dilemma.

Eind 2018 start de bouw van het nieuwe bouwproject Eco Plaza
Woon deze knotsgekke vergadering van dit nieuwbouwproject bij!

Informatie

Programma item

Eco Plaza, a better world

Kosten

Regulier €17,50

Studenten €15,00

U-pas €14,50

Locatie

Metaal Kathedraal

Rijksstraatweg 20, Utrecht

Datum

Zondag 21 oktober

Tijd

Van 13:30 tot 15:30 uur

Georganiseerd door

Metaal Kathedraal