Programma

23/10/2018 | 13:00 - 15:30

Fietsroute Utrechtse Euro

Fietsroute Utrechtse Euro

Het netwerk van de Utrechtse Euro organiseert een fietsroute langs een aantal U€-deelnemers. Startpunt is de Climate Planet op het nieuwe Jaarbeursplein.

 

Onderweg kijken we hoe de ondernemers bijdragen op het gebied van duurzaamheid. Enkele deelnemers bieden een leuke actie aan voor de fietsers. Je hebt meteen de gelegenheid om te zien hoe een betaling in Utrechtse Euro werkt en wat je met je Utrechtse Euro’s nu al kunt kopen.

 

Tijdens de fietsroute zal er een medewerker van de Utrechtse Euro meefietsen die meer informatie geeft over de ideeën achter de Utrechtse Euro. En hoe je zelf de Utrechtse Euro kunt gebruiken om echt een verschil te maken voor de economie in je eigen buurt.

 

Mee doen? Dat kan via ons Facebook-event. Of stuur even een mailtje met als onderwerp ‘Deelname fietsroute’ en vertel ons met hoeveel personen je graag mee wilt doen.

 

Voor een korte samenvatting van waarom lokaal digitaal geld een goed idee is kun je dit filmpje bekijken.

 

Wil je meedoen?

Informatie

Programma item

Fietsroute Utrechtse Euro

Utrechtse Euro?

De Utrechtse Euro is een lokaal betaalmiddel voor ondernemers en consumenten dat bedoeld is om meer geld in de lokale regio vast te houden en te laten circuleren. Hierdoor kunnen we zowel de regio economisch laten opbloeien alsmede een duurzamere manier van ondernemen in de hand spelen. Dit laatste spelen we o.a. klaar door te stimuleren producten en diensten meer in de lokale omgeving af te nemen waardoor er minder transport tussen ver uit elkaar gelegen gebieden nodig is en er dus minder vervuiling van het milieu plaatsvindt.

Kosten

Deelname is gratis

Locatie

Verzamelen bij de Climate Planet op het nieuwe Jaarbeursplein

Datum

Dinsdag 23 oktober

Tijd

Van 13.00 uur tot 15.30 uur

Georganiseerd door

Utrechtse Euro

Tip!

Als je tijdens de fietsroute al Utrechtse Euro’s zou willen uitgeven, is het handig om van tevoren de app Circuit Nederland te downloaden. Als je deze app hebt geïnstalleerd en in slechts een paar minuten tijd een rekening opent, kun je met je telefoon in Utrechtse Euro betalen bij de deelnemende bedrijven. Als je de app al thuis via Wi-Fi downloadt voordat je naar de fietsroute komt, dan scheelt dit in je internet dataverbruik.