Programma

21/10/2018 | 16:30 - 18:30

CineMekka | From Source to Sea

CineMekka | From Source to Sea

De film wordt ingeleid door Merijn Tinga & Maarten van Heuven, Gemeenteraadslid van de Partij voor de dieren te Utrecht.

 

“To hold accountable who is actually responsible for the plastic litter”

 

Een ingrijpend document van een uitdagende reis van Plastic Soup Surfer, Merijn Tinga en de realiteit van de plastic soep in onze waterwegen.

 

 

De levensader voor mens, dier en plant. Merijn is bioloog, kunstenaar en activist en wil op deze wijze de vervuiler op zijn gedrag aanspreken. Merijn vertrekt vanaf de oorsprong van de Rijn in de Zwitserse Alpen en reist over de Rijn tot aan de Noordzee in Rotterdam. Hij peddelt meer dan 1000 kilometer op zijn van zwerfafval geproduceerde high teck subboard. Regisseur Eelke Dekker volgt deze buitengewone expeditie over de drukke waterweg in Europa terwijl Merijn zich laat meevoeren oer drukbezocht water door scheepvaart, microplastics en zwerfafval.

 

Hij gaat gedurende de reis gesprekken aan met aanpalende bedrijven, gebruikers en bewoners van de Rijn. Merijn Tinga is bioloog, kunstenaar en activist. Een ontwapende persoonlijkheid die vol passie en vuur een bloedserieuze boodschap uitdraagt met dit document. Een film gerealiseerd vanuit lef en realiteit in samenwerking met Science center en TU Delft.

"Een ontwapende persoonlijkheid...
die vol passie en vuur een bloedserieuze boodschap uitdraagt"

Informatie

Programma item

CineMekka | From Source to Sea

Kosten

€9,50

Locatie

Metaal Kathedraal

Rijksstraatweg 20, Utrecht

Datum

Zondag 21 oktober

Tijd

Van 16:30 tot 18:30 uur

Georganiseerd door

Metaal Kathedraal