Programma

26/10/2018 | 16:00 - 19:00

Presentatie Food Hackaton met aansluitende borrel

Presentatie Food Hackaton met aansluitende borrel

Tijdens de hackaton gingen de deelnemers op zoek naar een oplossing voor gezond en duurzaam eten in de toekomst. Ben jij nieuwsgierig hoe technologie ons daarbij helpt? Kom naar de presentatie met aansluitende borrel!

 

Binnen de workshop Designing Recipes for Healthy Urban Living worden deelnemers uitgenodigd om de toekomstige eetcultuur en voedselproductie in de stad te verbeelden, testen en proeven.

 

Door gebruik te maken van speciale tarot kaarten die verschillende toekomstscenario’s voorspellen wordt er onder leiding van de Tsjechische ontwerpster Marketa Dolesjova speculatieve ontwerpmethodes toegepast. Daarmee onderzoeken we op speelse manier de lokale voedselcultuur in relatie tot sociale en ecologische duurzaamheid.

 

Binnen de workshop wordt lokale problematiek behandeld zoals de invasie van Fast Food ketens of het gebrek aan door burgers geïnitieerde stadslandbouw initiatieven. In groepen worden toekomstscenario’s ontwikkeld die Utrechtse eetcultuur gezonder en groener kunnen maken. Er zal hier nadruk gelegd worden op de rol die digitale technologieën kunnen spelen om het lokale voedselsysteem te verbeteren. We kijken bijvoorbeeld naar de impact en potentie van apps, algoritmes en het automatiseren van onze dagelijkse eetgewoontes.

 

Het lab is geïnitieerd door Creative Coding Utrecht en wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en de Gemeente Utrecht en gerealiseerd in samenwerking, FutureFood.IO, de Universiteit Utrecht en CLEVER FRANKE.

 

Voor het lab zoeken we deelnemers die mee willen denken over hoe we Utrecht duurzamer kunnen maken. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan de workshop. De entree is €30,- dat is inclusief lunch bij The Greenhouse.

 

Dag 1 staat in het teken van onderzoek en discussie. Op dag 2 zullen we in groepen een prototype ontwikkelen van een app of een service die het toekomst scenario zal illustreren en gebruikt kan worden als conversation starter of think piece. De resultaten zullen kort gepresenteerd worden binnen de Duurzame Week en geëxposeerd worden van 2-4 november in Sensor Lab en Culturele Zondag Utrecht Digitaal.

 

Creative Coding Utrecht (CCU)
Is een stichting die creative coding als artistieke discipline stimuleert via hands-on activiteiten en leren door te doen. Door de activiteiten te situeren in de stedelijke context wordt onderzoek gedaan naar de innovatieve en emancipatorische potentie van deze maakpraktijk.

Nieuwsgierig naar hoe deze hackaton bijdraagt aan een oplossing voor ons toekomstige voedsel?
Kom naar de presentatie voor de resultaten van de hackaton en borrel mee!

Informatie

Programma item

Presentatie Food Hackaton met een aansluitende borrel

Kosten

Gratis

Locatie

The Green House – Croeselaan 16 Utrecht

Datum

Vrijdag 26 oktober 2018

Tijd

Van 16.00 uur tot 19.00 uur

Georganiseerd door

Creative Coding Utrecht