Duurzaam Weekend Festival Den Bosch in 't kort.

Met gemeente ’s-Hertogenbosch, het bedrijfsleven, kennisinstellingen én enthousiaste particuliere initiatiefnemers willen we de verduurzaming en vergroening van de stad versnellen. Tijdens Duurzaam Weekend Den Bosch ontdek je welke duurzame initiatieven we al hebben in deze gemeente. En laten we zien wat je vandaag zelf al kunt doen om onze stad groener te maken. De professionals kunnen kennis- en inspiratiesessies volgen voor en door organisaties, bedrijven en scholen. En natuurlijk veel ‘groene’ activiteiten en inspirerende workshops verspreid over de stad, voor iedereen.
 
Diverse locaties door de hele stad
De Parade fungeert als festivalhart. Het festival vindt daarnaast op verschillende locaties in Den Bosch plaats. En er zijn verschillende duurzame routes uitgestippeld door de hele stad.  
 
Programmaopzet evenement 
Wij vinden het belangrijk om draagvlak te creëren en organiseren daarom het programma altijd in samenwerking met partners. We roepen iedereen in Den Bosch op om een eigen bijdrage te leveren om het programma invulling te gaan geven.

– Vrijdag 5 november staan de professionals centraal en zijn er inspiratiesessies te volgen voor en door diverse organisaties, bedrijven en scholen en organiseren diverse interactieve challenges. 

– Op zaterdag en zondag 6 en 7 november bieden wij duurzame activiteiten voor het hele gezin. In de binnenstad van Den Bosch ligt het festivalhart met entertainment, muziek, workshops, duurzaam eten en activiteiten voor jong en oud. 
 
Doelstelling Duurzaam Weekend Den Bosch ‘21
Consumenten en professionals uit regio Den Bosch bij elkaar brengen die met duurzaamheid bezig zijn of die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid om hen verder te helpen met verduurzamen. Het Duurzaam Weekend zal op verschillende locaties in Den Bosch plaatsvinden. Zo kunnen we heel Nederland inspireren met Bossche voorbeelden om te verduurzamen.
 
Verduurzamen doe je samen
Duurzaam Weekend is een festival om vrolijk te verduurzamen. Directeur Margit Végh:
“Met Duurzame Week willen we laten zien dat iedereen iets kan doen om de wereld mooier, leuker en groener te maken. Het gaat om de eerste stap en met elkaar zorgen we voor impact.”
 
 
 

Bekijk de video's van DWDB'20 & laat je inspireren.

Vrijdag 9 oktober

Zaterdag 10 oktober

Zondag 11 oktober

DOE MEE MET DUURZAAM WEEKEND DEN BOSCH '21

WAAROM MEEDOEN?

Duurzame Week trekt een breed publiek. Bedrijven, of verantwoordigers vanuit bedrijfsleven en kennisinstellingen, consumenten, (vak) pers, bloggers, influencers en (potentiële) collega’s of werkgevers. We trekken hiermee duizenden bezoekers vanuit heel Nederland. Tijdens dit festival werken we samen met de gemeente Den Bosch en  Duurzame Week is een ANBI-stichting. Giften kunnen fiscaal zijn aftrekbaar.

Meedoen in 2021? Stuur een mail naar [email protected]