Programma DW19 bekend!

Een workshop duurzame zelfbouw? Een lezing over minimalisme? Of onder de douche met Sacha? Het kan allemaal dit jaar tijdens de Duurzame Week! In acht dagen kun je zo’n 70 evenementen bezoeken rondom de thema’s voeding, wonen, omgeving, reizen en consumeren, meest gratis. Zeer gevarieerd en met iets leuks of interessants voor iedereen. Vanaf nu kun je rondneuzen op duurzameweek.nl/programma.

Voor de vierde editie van dit Utrechtse festival staat op de Neude een grote kas, van 15 tot en met 22 juni. Hier is naast een doorlopend programma gelegenheid voor een hapje of drankje. Daarnaast is er verspreid over de stad van alles te doen. Zo kun je advies krijgen over het verduurzamen van je woning en zijn er een duurzame pubquiz, een natuurwijnproeverij en een workshop duurzame kleding. Ook kun je meedoen aan een ‘afvalrace’ of aan leuke kinderactiviteiten. Of woon een minilezing over treinvakanties bij of een masterclass klimaatpsychologie. En uiteraard zijn de Solar Cinema en de duurzame markt er weer.

Verder organiseren we met onze partners presentaties, lezingen, en levendige discussies met interessante sprekers uit het vak. Voor professionals én andere geïnteresseerden. Zoals een avond met een aantal hoogleraren over de Utrechtse energievoorziening in 2050. Met dit alles willen wij laten zien hoeveel er allemaal gedaan wordt in Utrecht en omgeving op het gebied van ecologische duurzaamheid.

Helaas kan Dennis Storm door onvoorziene omstandige niet de lezing over minimalisme geven. Gelukkig hebben we met Jelle Derkx van Growthinkers een waardige vervanger gevonden!

Share this post