Podcast KlimaatVragen – wonen

Liz Kruisheer gaat  in gesprek met klimaatpsycholoog en oprichter van KlimaatGesprekken Manu Busschots over de thema’s van de Duurzame Week. 

Deze week praten ze over Wonen.

Busschots: ‘Eigenlijk is het synoniem aan elkaar: een duurzame woning is een comfortabele woning.’ Van je gloeilampen vervangen tot je gehele huis laten isoleren. Je kan van alles doen om zo duurzaam mogelijk te wonen. Maar waarmee maak je nu écht een klimaatklapper en heeft het nu wel zin om te investeren in dure systemen als een warmtepomp als we nog niet weten wat er met onze wijken gebeurt nu de overheid heeft besloten dat we voor 2050 van het gas af moeten? We gaan in gesprek, beantwoorden luistervragen én gaan we op bezoek bij Pepijn Duijvenstein, toekomstig bewoner van het meest duurzame woonproject van Europa: Schoonschip.

Share this post