Podcast KlimaatVragen – omgeving

Liz Kruisheer gaat  in gesprek met klimaatpsycholoog en oprichter van KlimaatGesprekken Manu Busschots over de thema’s van de Duurzame Week. 

Deze week praten ze over Omgeving.

Busschots: ‘Je moet nooit iemand wijzen op zijn gedrag als je diegene een niet zo’n duurzame keuze ziet maken, dat is het slechtste moment om erover te beginnen.’ Je hebt je verdiept in duurzaamheid en probeert zo veel mogelijk je klimaatimpact te verkleinen. Natuurlijk, een betere wereld begint bij jezelf. Toch zou het makkelijker zijn als je omgeving meedoet en je samen aan de slag kunt met die verandering die de wereld zo hard nodig heeft. Zoals ze bij KlimaatGesprekken zeggen: je voetafdruk verkleinen en je handafdruk vergroten. Oftewel: anderen inspireren. We gaan in gesprek,  beantwoorden luistervragen én gaan we op bezoek bij René Sellmeijer, trainer en coach bij stichting Verbeter de Wereld.

Share this post