Podcast KlimaatVragen – voeding

Liz Kruisheer gaat  in gesprek met klimaatpsycholoog en oprichter van KlimaatGesprekken Manu Busschots over de thema’s van de Duurzame Week. 

Deze week praten ze over Voeding.

Busschots: ‘Houd het simpel en maak keuzes, anders ga je tot achter de komma iets willen weten van wat voor de komma eigenlijk bijna geen verschil meer uitmaakt.’ Keuzes over voeding maak je iedere dag en je kan je er helemaal in verliezen, soms weet je het gewoon even allemaal niet meer. We gaan in gesprek over keuzes, afwegingen en we komen erachter dat een plakje kaas op je boterham voor meer klimaatschade kan zorgen dan een plakje kipfilet(!). Verder gaan we langs bij Oproer Brouwerij waar je al die lastige keuzes aan de koks kan overlaten en heerlijk kan genieten van biologische en veganistische maaltijden in combinatie met huisgebrouwen bier.

Share this post