Ruim 19.000 bezoekers bezoeken Duurzame Week Festival 2019

De vierde editie van het Duurzame Week Festival trekt meer bekijks dan ooit. Dankzij alle partners, sprekers, workshopleiders stond Utrecht in het teken van duurzaamheid. Inspiratie, verbinding en activatie: dat is waar het om draait. Meer dan 70 evenementen op verschillende locaties zorgen dat ruim 19.000 bezoekers een stap richting een groener leven zetten.

Onder het motto ‘Green Up Your Life’ krijgen bezoekers antwoord op de vraag hoe zij hun leven kunnen vergroenen. “Daar gaat het uiteindelijk om.”, aldus oprichter en directeur Margit Végh. “Met alleen woorden gaan we het niet redden, we moeten echt in actie komen om klimaatverandering aan te pakken. Hoe moeilijk dat soms ook lijkt, je kunt met kleine stappen beginnen. Wij helpen je daarbij. Door het klein, tastbaar en dichtbij te brengen, bieden we een perspectief als je door de bomen het bos niet meer ziet. Ik vind het te gek dat zoveel mensen het belang inzien om nú te handelen. Dat blijkt ook uit een bijna verviervoudiging van het aantal bezoekers ten opzichte van vorig jaar. Dat vind ik ontzettend hoopvol!”

Duurzame Week Festival bedankt al haar partners die mede hebben gezorgd voor de mooie resultaten die we hieronder weergeven.

De impactmeting onder bezoekers werd verzorgd door Ruigrok NetPanel.

Download het rapport.

Share this post