Utrechters eten voor het eerst insecten!

Met de nieuwe, Europese klimaatwet die reeds is vastgesteld gaat er een hoop veranderen. Met het doel om voor 2030 de uitstoot voor 55 procent terug te laten dringen ten opzichte van 1990, is het noodzakelijk dat we allemaal ons steentje bijdragen. Het nieuwe jaar is daarom een mooi moment om te beginnen met verduurzamen, ook privé. Vergeet alvast de plastic-boterhammenzakjes, wasmiddel, vlees en tandpastatubes. Deze laten we achter in 2019.

Overschakelen naar een duurzame leefstijl blijft een hele dikke uitdaging. Gemak dient de mens en we hebben allemaal onze gewoonten en guilty pleasures. Producten die je al jaren gebruikt blijken niet zo goed voor het milieu te zijn en je favoriete merk neemt het misschien niet zo nauw met regels voor personeel.

Maar wees gerust. Bij een duurzaam vraagstuk zijn er partijen die graag te hulp schieten. VanSelfie wil graag mensen inspireren omtrent duurzame alternatieven. In het onafhankelijke VanSelfie TestLab worden namelijk duurzame alternatieven getest voor onze o zo geliefde producten. De mensen op straat hebben bijgedragen door in tweetallen plaats te nemen in het Lab. Ze hebben daar zelf en met hun ongezouten mening duurzame alternatieven mogen testen. Mooie oplossingen voor het wassen van kleding, het verwijderen van make-up en het gebruik van vleesvervangers zijn grondig geanalyseerd door de testpanels.

Benieuwd naar een van de oplossingen voor onze voeding? Bekijk snel aflevering 1, waar het testpanel verrast wordt met een schaaltje insecten. Wie durft het aan?

Dit artikel verscheen eerder op VanSelfie.

Meer van VanSelfie? Instagram: @vanselfie_ // Facebook: @vanselfie // Linkedin @vanselfie

Share this post