De leukste duurzame kledingwinkels in Utrecht

Als liefhebber van duurzame mode is het soms lastig om een dagje te gaan shoppen: de grote straten in de binnenstad zijn vaak gevuld met fast fashion ketens. Gelukkig komen er steeds meer mooie winkels bij waar het wel mogelijk is om duurzame merken te shoppen.

Ook in ons eigen Utrecht zijn er genoeg kledingwinkels waar je duurzame merken of vintage/tweedehands kledingstukken kunt shoppen. Hieronder vind je een lijst met winkels en welke merken daar onder andere verkrijgbaar zijn.

Bern – Schoutenstraat 8

Op Schoutenstraat nummer 8 zit BERN. Hier worden ook merken verkocht die niet duurzaam geproduceerd zijn, maar er zitten mooie stukken bij van Filippa K en Ree Projects. Bonus: je kunt er ook naar binnen lopen voor een kop koffie.

Jason King – Oudegracht 201

Bij Jason King worden eigenzinnige kledingitems en accessoires verkocht. Niet alle merken zijn duurzaam, maar je vindt er onder andere Komodo en Skunk Funk.

Studio JUX – Twijnstraat 7

Bij Studio JUX kun je terecht voor verschillende soorten duurzame producten: van kleding tot sokken en van verzorgingsproducten tot interieuraccessoires. Ze verkopen zowel hun eigen collectie als merken zoals Thinking Mu en Armed Angels.

De Rode Winkel – Lange Elisabethstraat 9-136

Het befaamde jeanswalhalla van Utrecht. Hier worden diverse duurzame jeansmerken verkocht, zoals Nudie Jeans en Kuyichi.

The Domestic Botanist – Jansveld 49

De Nederlandse ontwerper Marije Hellwich verkoopt in haar winkel duurzame kledingstukken van merken als Friday’s Project en Diarte, maar ook haar eigen ontwerpen. Bovendien verkoopt ze ook een van mijn favoriete stationary-merken: het Franse Le Typographe.

Jet & De Juffrouw – Schoutenstraat 4S

Bij Jet & De Juffrouw wordt op ambachtelijke wijze gewerkt aan duurzame ontwerpen door Jet Bartman en Juffrouw Dubois. Alle sieraden worden met de hand gemaakt van fairtrade en gerecycled goud en zilver.

Hutspot – Vinkenburgstraat 19

Hutspot verkoopt niet alleen duurzame merken, maar er zijn wel parels te vinden van o.a. Filippa K, Aya Label en Aesthetic Stories. Ook kun je bij Hutspot terecht voor tassenmerken als Pinqponq en Mae & Ivy.

Nukuhiva – Zadelstraat 36

Het concept van Floortje Dessing en de allereerste fair fashion winkel van Nederland. Hier worden alleen maar duurzame kledingmerken verkocht, zoals Matt & Nat, Kuyichi en People Tree.

LivStores – Twijnstraat 41

Livstores verkoopt kleding in kleine oplages van Nederlandse ontwerpers. De kledingstukken hoeven zo geen verre reis af te leggen, waardoor het veel beter is voor het milieu.

Number Nine – Zadelstraat 30

In de Zadelstraat vind je ook Number Nine. Deze shop verkoopt ook een hoop niet duurzaam geproduceerde merken, maar een paar jeans van het Nederlandse denimmerk Kings of Indigo kun je hier goed passen en eventueel aanschaffen.

Daen’s – Korte Minrebroederstraat 13-15

Bij Daen’s kun je terecht voor de handgemaakte parfum van Zarko Perfume en nagellak van Kure bazaar, die voor 85% uit natuurlijke materialen bestaat. Naast de winkel van Daen’s zit overigens hun lunch/koffietentje, ook een aanrader!

G.U.R.U.S. – Twijnstraat 69

Iets verderop in de Twijnstraat vind je G.U.R.U.S. Hier worden kledingstukken van zowel Scandinavische, Engels als Nederlandse merken. Extra: deze winkel is een van de weinige verkooppunten van het creatieve en duurzame merk Rhumaa.

Houd deze lijst vooral bij de hand als je een dagje gaat shoppen in onze Domstad. Nog meer duurzame kleding vinden in Utrecht? Check hier een overzicht van vintage en tweedehands winkels in Utrecht!

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email