5x de beste duurzame valentijnscadeaus!

Op 14 februari is het zover, dan is het weer valentijnsdag. Op deze dag vol liefde wil jij jouw partner natuurlijk verwennen met een memorabel cadeau. Heb jij al een presentje gevonden? Of ben je nog op zoek naar inspiratie voor een origineel valentijnscadeau. Duurzame week helpt jou op weg met de 5 beste duurzame valentijnscadeaus. 

1. Een valentijnscadeau zelf maken

Wat is een groter gebaar van liefde, dan zelf een valentijnscadeau maken? Het vergt misschien wat voorbereiding, maar de waardering zal er zeker zijn! Kook bijvoorbeeld een heerlijk duurzaam diner met producten, die je anders zou verspillen. Of maak een romantische speurtocht om vervolgens te eindigen met een biologische prosecco en een geweldig uitzicht. Ben je iets minder creatief? Lees dan snel verder.

2. Mmmm… Een biologische parfum

Is jouw date helemaal in de ban van heerlijk geurende parfums? Overweeg dan om een verleidelijke geur  cadeau te doen. Neem bijvoorbeeld de organische parfums van Saar Soleares of de biologische parfums van Abel Organics. Beiden zijn gemaakt op basis van 100% natuurlijke en biologische ingrediënten, zoals  biologische bloemen, en bevatten tevens geen kunstmatige toevoegingen. Woon je in Utrecht? Ga dan langs bij Ruik. In deze parfumerie kun je een ontdekset aanschaffen, zodat jouw geliefde  op zijn of haar gemak de juiste geur kan kiezen.

3. Bling Bling! Duurzame sieraden

Een sieraad zoals een ring, ketting of armband is een geweldig cadeau waar jouw lover nog jarenlang plezier van kan hebben. Door te kiezen voor duurzame sieraden geef je niet alleen jouw partner een duurzaam valentijnscadeau, maar de draag je ook bij aan het milieu. Duurzame of fairtrade sieraden worden gemaakt van gerecycled goud of zilver en is verkregen bij gecertificeerde bedrijven. Bekende merken zijn Neinties en Wildthings. Die laatste zorgt er tevens ook voor dat de afvalstoffen die vrijkomen bij het bewerkingsproces niet in de natuur terecht komen. Wil jij jouw vriend of vriendin verblijden met een sieraad? Overweeg dan een duurzaam sieraad!

4. Diner voor 2 bij een duurzaam restaurant

Is jouw geliefde een echte foodie? Neem hem of haar dan mee naar een duurzaam restaurant bij jou in de buurt. Zo geniet je samen met jouw verkering van een heerlijk duurzaam diner en ben je ook weer snel thuis voor romantisch avondje. In Utrecht kun je bijvoorbeeld terecht bij  The Greenhouse of Instock. Deze organic restaurants werken op basis van een ‘No-waste’-principe. Dit betekent dat er enkel gekookt wordt met onverkochte producten, die anders verspild worden. Hierdoor veranderen de gerechten op het menu per seizoen. Het menu is dus zowel voor jou als jouw lover een verrassing!

5. Een duurzame reis naar Parijs!

Pak groots uit en verras jouw liefde met een heerlijk weekendje weg! Neem bijvoorbeeld de trein naar een europese bestemming. Een treinreis naar parijs duurt slechts 4 uur en brengt je direct vanuit Nederland naar het centrum van de Franse hoofdstad. Eenmaal aangekomen in het land van de stokbroden, kazen en de rode wijn, wandel je direct naar een  duurzaam hotel met een stylische inrichting. Heerlijk samen wakker worden met een organic ontbijt op bed! 

Heb jij nog meer toffe ideeën op het gebied van duurzame cadeaus voor valentijn? Laat deze dan hieronder achter!

Share this post