Viva Las Failures op Veggieworld succes

Afgelopen zaterdag 29 februari was de eerste dag van VeggieWorld in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. In samenwerking met ProVeg en het Vegan Entrepreneurs Netwerk vindt deze unieke editie van Viva Las Failures plaats tijdens VeggieWorld Utrecht. Ruim tachtig bezoekers komen luisteren naar drie ondernemers achter succesvolle vegan ondernemingen die een boekje open doen over hun vallen en opstaan.

Stephan Stegeman, oprichter van Shop Like You Give A Damn (webshop van het jaar 2019) en het Vegan Entrepreneursnetwerk, bijt het spits af. Stephan is betrokken geweest bij tien start-ups, waarvan hij er zes heeft opgericht en er zeven inmiddels niet meer bestaan. Hij zegt meer geleerd te hebben van zijn mislukkingen dan van zijn successen. “Ik heb geleerd dat je hard moet werken, focussen, netwerken, snel moet bewegen en moet doen waar je van houdt om succesvol te worden.”

Vervolgens deel Jaimie van Duin haar faalverhalen. Met iHeartPizza is zij bezig om veganistische diepvriespizza’s op de markt te brengen: een ware rollercoaster. Zo moest ze om 1.30 ‘s nachts haar vegan kaasleverancier mailen, omdat 1000 kilo kaas te weinig had besteld. En zo kan ze nog wel even doorgaan. Maar opgeven doet ze niet. Haar pizza’s zijn nu in de voorverkoop verkrijgbaar.

Wist je dat Mark Kulsdom, dierenrechtenactivist en oprichter van één van de meest succesvolle plantaardige bedrijven ooit: The Dutch Weed Burger, ooit een restaurant runde in Amsterdam? Slechts 1,3 klanten per dag kwam hij tekort, die hem van de ondergang behoedden. Hij vraagt zich hardop af of hij überhaupt wel ondernemer zou moeten zijn. Hij houdt zich vast aan een quote van Star Wars’ Yoda: “You want to know the difference between a master and a beginner? The master has failed more times than the beginner has ever tried.”

Wanneer bedrijven zich presenteren gaat het veelal over hun successen. Maar wat daaraan vooraf gaat, is vaak nog veel interessanter. Tijdens Viva Las Failures vertellen vegan ondernemers over hun pijnlijke missers en hoe ze daarvan hebben geleerd. Immers: een fout is pas een mislukking als je er niets van leert.

Viva Las Failures op jouw evenement? Neem contact op!

Share this post