5 x Duurzame podcasts

Nu veel van ons veel binnen zitten, is het fijn om af en toe een break te nemen en een rondje door je buurt te wandelen. En er is één ding wat een rondje wandelen nog veel fijner maakt: een goede podcast! Bij deze delen we 5 podcasts over duurzaamheid die je dagelijkse rondje frisse lucht nog leuker maken.

Het Groene Hart Van

De podcastserie Het Groene Hart wordt gemaakt door de Nederlandse Jelle Derckx en Saskia Mulder. Ze interviewen elke afleveringen bekende en minder bekende Nederlanders over hun drive om de wereld mooier en groener te maken, zoals Emy Demkes (correspondent Duurzame kleding bij De Correspondent), Roanne van der Voorst (auteur van het boek ‘Vroeger aten we dieren’) en Freke van Nimwegen (mede-oprichter van restaurant Instock). Hoe passen zij duurzaamheid toe in hun dagelijks leven? Waar hebben ze het soms moeilijk mee? Waar raak je door geïnspireerd? Je luistert de afleveringen makkelijk via Spotify.

Sustainability Of:

Een relatief nieuwe podcast: Sustainability Of:, door de Amerikaanse Amelia Easley. Amelia is studente Environmental Studies & Business, en maakt elke maand een aflevering van 30 – 45 minuten over duurzaamheid. Voor elke aflevering heeft ze grondig onderzoek gedaan, wat duidelijk te merken is. Op dit moment zijn er nog maar drie afleveringen, maar die zijn zeker de moeite waard. Luister via Apple Podcasts of Spotify.

Think Sustainability

Op zoek naar een laagdrempelige manier om meer te leren over duurzaamheid? Think Sustainability is een podcast met praktische tips die bestaat uit korte afleveringen van slechts 30 minuten. Een echte spoedcursus duurzaamheid, dus 😉 Het Australische duo Jake en Ninah deelt hun ervaringen met duurzaam leven, hun struggles en hun inspiraties. Luister hem hier via Spotify.

Duurzaam Bedrijfsleven

Met hun podcastafleveringen wil DuurzaamBedrijfsleven succesvol duurzaam ondernemen op de kaart zetten. Ze interviewen professionals in verschillende sectoren over duurzaamheid in hun bedrijf, waaronder bijvoorbeeld Arie Koornneef (directievoorzitter van ASN Bank) en Leon Wijnands. (Global Head of Sustainability bij ING). Check de afleveringen hier.

Let’s Talk Sustainability

Let’s Talk Sustainability is een podcast van de Universiteit Utrecht. De Universiteit Utrecht wil CO2-neutraal zijn in 2030. Maar hoe werkt dat op een universiteit met duizenden studenten, medewerkers en tientallen gebouwen verspreid over meerdere locaties? In deze podcast vertellen wetenschappers, medewerkers en studenten hoe zij dat doen. Je luistert hem hier.

Share this post