VanSelfie Testlab test biologisch afbreekbare ballonnen

Het ziet er misschien heel feestelijk uit zo’n kleurrijke ballon, maar deze vrolijke versiering heeft ook een duistere kant. Een groot gedeelte van de ballonnen die men in Nederland gebruikt, komt namelijk in de zee terecht en hierdoor ligt het Noordzeestrand ligt vol met ballonresten. Floris van Hest van Stichting De Noordzee meldt, dat hij maar liefst 12 ballonnen per 100 meter strand vindt.

Daarnaast worden er geregeld dode dieren gevonden. Deze zeezoogdieren, vissen of vogels zijn gestikt in de ballon of verstrikt geraakt in de bijhorende linten. Kortom, het oplaten van ballonnen is slecht voor het milieu en brengt diverse dieren in gevaar.

De feiten liegen er niet om: het is beter om geen ballonnen te gebruiken als versiering. Toch, bestaan er ook milieuvriendelijke ballonnen, deze ballonnen worden gemaakt natuurlijk latex en zijn hierdoor biologisch afbreekbaar. De biologische afbreekbare ballonnen van Fairzone, zijn daarnaast ook nog eens veganistische en fair trade ballonnen.

Bekijk de onderstaande video van het VanSelfie Testlab om te zien wat de testers dit duurzame product vinden en laat vervolgens jouw mening hieronder achter!

Dit artikel verscheen eerder op VanSelfie.

Meer van VanSelfie? Instagram: @vanselfie_ // Facebook: @vanselfie // Linkedin @vanselfie

Share this post