Duurzame Meetup licht toe wat komt kijken bij een duurzaam inkoopbeleid

Steeds meer horeca-ondernemingen en organisaties kopen duurzaam in om zo hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Van duurzame koffiebonen tot aan tweedehands kantoorartikelen. Maar wanneer koop je nu duurzaam in? Hoe bepaal je een ‘duurzaam’ inkoopbeleid en welke criteria moet je meenemen? Is je inkoopbeleid duurzaam wanneer je je producten lokaal inkoopt? Of is het belangrijk dat het van geen plastic verpakking bevat? 101 indicatoren kunnen gehanteerd worden om duurzaam in te kopen.

Op 2 juni zijn we tijdens de online Duurzame Meetup samen met experts Harm Jansen (Kinti Coffee), Karlijn van Kollenburg (The Green House Utrecht) en Bart van Westreenen (Albron) in gesprek gegaan over hoe zij deze keuzes maken en wat voor hen belangrijk is. Benieuwd wat zij allemaal te zeggen hadden? Kijk hier de sessie terug!

Wil jij ook bij de volgende Meetup aanwezig zijn? Houd onze agenda in de gaten! Met regelmaat is er een Duurzame Meetup. Samen met partners in crime organiseren we een meetup die ondernemers met elkaar in contact brengt en samenwerkingen vergemakkelijkt. We steken de koppen bij elkaar voor een duurzamere samenleving gevolgd door een borrel. Een uitstekende manier om in dit circuit te geraken en te bouwen aan je netwerk.

Share this post