Muziek tijdens het online Duurzame Week Festival 2020

Tijdens de online editie van het jaarlijkse Duurzame Week festival zijn er ook een aantal artiesten die hebben opgetreden om het festival gevoel compleet te maken. Hier vind je een overzicht van de artiesten wiens muzikale deuntjes aankomende week de revue passeren.

Stephanie Francke 

Stephanie Francke (1989) is een saxofoniste en componiste uit Rotterdam. In 2012 was zij winnaar van de Erasmus Jazzprijs en sindsdien speelde ze al op vele podia waaronder het North Sea Jazz Festival, LantarenVenster en het BIMhuis. In 2013 stond ze in de finale van de European Jazz Competition, hetzelfde jaar waarin haar debuut album Florigen uitkwam. In mei 2015 kwam haar album Ripples uit en een jaar later stond ze in de finale van de Dutch Jazz Competition. Naar aanleiding van haar tweede album schreef Eric Vloeimans: “Mooi eigentijds veelal lyrisch getint werk door een dijk van een band die genuanceerd en sensitief samenspeelt, grooved en ronkt.” Het NRC schreef: “Saxofoniste Francke legt gevoel in haar muziek op dit indrukwekkende tweede album. Ingetogen doordachte composities in een subtiele ritmische omgeving”.

Te zien in de livestream: maandag 22 juni 17:00-18:00 & dinsdag 23 juni 19:00-20:00.

Mystic

Mystic is een ‘independent’ rapper/ producer uit Almere. In 2016 beon hij met zijn collectief ‘BeastBoysClub’ tracks online te zetten op soundcloud en is inmiddelsuitgegroeid to teen veelbelovende jonge artiest. Zijn muziek kan variëren van love songs tot tunes waardoor je wilt moshen!

Te zien in de livestream: zondag 20 juni 17:00-18:00 &  donderdag 25 juni 17:00-18:00.

 

 

Gijs

Als frontman van de rockband PEER een extravagante zanger, als singer-songwriter soms klein en ingetogen. Gijs is een muzikant met een passie voor gevoel in een lied leggen. Of het nu een festival-hit, een kleinkunstig-rijmpje of een cover is: Gijs speelt álles met volle overtuiging en raakt daarmee zijn publiek.

Te zien in de livestream: zondag 21 juni 17:00-18:00, vrijdag 26 juni 17:00-18:00 & zaterdag 27 juni 17:00-18:00.

 

Marise

Marise is een 18 jarige Singer-Songwriter die dagelijks bezig is met muziek. Het schrijven van pakkende of humorvolle teksten en bijpassende akkoorden is Marise op het lijf geschreven. Al diverse grote prijzen heeft ze gewonnen bij verschillende singer-songwriter competities. Dit bracht haar van optredens in het Amsterdams Concertgebouw, Lowlands tot Mañana Mañana in Vorden. Marise is volledig zich zelf op het podium en weet de luisteraars te ontspannen en hen mee te nemen in hun emoties, maar ook weer te laten lachen.

Te zien in de livestream: maandag 22 juni 19:00-20:00 & woensdag 24 juni 17:00-18:00.

Wamatobere

Wa ma to bere…. Deze zin en ook de naam van onze band, komt uit het Afrikaans. Om precies te zijn het Susu, een dialect uit Guinee. Het betekent ‘kom kijken en doe mee’. Wij zijn Momo en Ron. Een duo dat graag Afrikaanse muziek met name uit Guinee bekend wil maken bij het grote publiek. We spelen Djembé, een percussie-instrument uit Afrika en Conco-ma een melodie instrument, eveneens uit Afrika. De liedjes die gezongen worden gaan vooral over het leven en de liefde. Ook zijn het vrolijke melodieën die je fijn mee kunt zingen. Hier is het gedeelte van de naam ‘doe mee’. Ik hoop dat jullie kunnen genieten van de authentieke klanken die jullie meevoeren naar een prachtige plek in Afrika.

Te zien in de livestream: dinsdag 23 juni 17:00-18:00 & zondag 28 juni 17:00-18:00.

Same Same But Different

Wij zijn Same Same but Different en organiseren door heel Utrecht feestjes. Van intieme disco kroegavonden tot 12-uur lange raves in donkere kelders, we doen het allemaal. Beetje van wat er al bestaat, en beetje nieuw. Maar dus wel (beetje) anders. Of niet? Voor de Duurzame week hebben we geprobeerd een set neer te zetten die onze muzieksmaak probeert te bevatten maar dus alle kanten op gaat. Enjoy!

Te zien in de livestream: donderdag 25 juni 19:00-20:00.

Share this post