Slim je woning verduurzamen in 6 stappen

Hoe kun je zelf aan de slag met het verduurzamen van je woning? Hoe kom je af van het aardgas? Hoeveel gaat dat kosten? Waar begin je? Hoe zorg je ervoor dat je er geen spijt van krijgt? Ad Kwak en Rento Hermanns geven antwoorden op al deze vragen en leggen je a.d.h.v. 6 stappen uit hoe je je woning kunt verduurzamen. Van zonnepanelen tot warmtepompen, van spouwmuurisolatie tot goed ventileren. Vandaag nog aan de slag met een simpele tip? Plak radiatorfolie achter je verwarming om warmteverlies tegen te gaan. Kleine moeite, groot resultaat!

Ad Kwak is zelfstandig energieprestatieadviseur. Daarnaast is hij specialist in warmtefotografie bij Energie-U en weet hij alles van het verduurzamen van je woning. De warmtefoto’s die Ad maakt worden gebruikt bij de start van het verduurzamingsproces van de woning. Het 6-stappenplan is door Ad ontworpen.

Rento Hermanns is de oprichter van RondomDom, een mobiel servicepunt Energiebesparing vanuit een elektrische bus. Hij geeft advies over energiebesparing en stimuleert het gebruik van milieuvriendelijke isolatiematerialen. Net als Ad is hij gecertificeerd EPW-adviseur en weet Rento alles, maar dan ook echt alles van isoleren.

Bekijk de video: Slim je woning verduurzamen in 6 stappen

 

Deze presentatie over het verduurzamen van je woning is opgenomen tijdens de Duurzame Week 2020 in Utrecht. Duurzame Week (Green Up Your Life) helpt je – samen met haar partners – om je (werk)leven te verduurzamen. Vraag jij jezelf af hoe je je leven duurzamer kunt inrichten? Door onze events, blogs en video’s krijg je praktische handvatten waarmee je vandaag nog aan de slag kunt!

Share this post