De psychologische gevolgen van klimaatverandering

Anne-Marie Pronk, de Klimaatzuster, werkt mee aan lokale klimaatbeleid campagnes. Ze was projectleider van onder andere Groene Voetstappen, Kinderklimaattop en de Warmetruiendag.

Al decennia lang hebben we kennis en technieken tot onze beschikking om klimaatverandering aan te pakken. Wat weerhield ons om daarmee aan de slag te gaan? Hoe raken we emotioneel betrokken? En hoe zorgen we ervoor dat X Y doet? 

Het grootste probleem is altijd dat we denken dat andere het probleem niet zo belangrijk vinden als jijzelf. Onder andere door mensen met elkaar in gesprek te brengen zorgt Anne-Marie voor meer wederzijds begrip.

Bekijk de video: Anne-Marie Pronk over het voeren van klimaatgesprekken

Deze presentatie over klimaatpsychologie is opgenomen tijdens de Duurzame Week 2020 in Utrecht. Duurzame Week (Green Up Your Life) helpt je – samen met haar partners – om je (werk)leven te verduurzamen. Vraag jij jezelf af hoe je je leven duurzamer kunt inrichten? Door onze events, blogs en video’s krijg je praktische handvatten waarmee je vandaag nog aan de slag kunt!

Share this post