Walter Faaij van Green Culture Lab over Building Green Cultures

Walter Faaij, corporate antropoloog van Green Culture Lab, vertelt ons over het belang van Building Green Cultures. Duurzaamheid is namelijk een kwestie van cultuur. Hoe werkt cultuur nu eigenlijk? Walter neemt ons mee in de cultuurreis. 

Verandering zonder magie is kansloos, volgens Walter. Verandering genereer je in 3 stappen: oud naar nieuw via het ondertussen. In het ondertussen gebeurt het. Omgaan met onwetendheid, ongemak zorgt uiteindelijk voor nieuwe ideeën.  

“Cultuur verander je niet met papier maar met kampvuurgesprekken.” -Walter Faaij

Goed worden in omgaan met conflicten en goede gesprekken voeren. Transformationeel opv transactioneel. Walter sloot zijn presentatie af met de volgende groene tip: kleine stapjes vieren en het transformationele gesprek aan te gaan. Een nieuwe betekenis geven het leven. Duurzaamheid doen we samen.

Bekijk de video: Walter Faaij over Building Green Cultures

Deze presentatie door Walter Faaij over Building Green Cultures is opgenomen tijdens de Duurzame Week 2020 in Utrecht. Duurzame Week (Green Up Your Life) helpt je – samen met haar partners – om je (werk)leven te verduurzamen. Vraag jij jezelf af hoe je je leven duurzamer kunt inrichten? Door onze events, blogs en video’s krijg je praktische handvatten waarmee je vandaag nog aan de slag kunt!

Share this post