Doe mee met de Tegelchallenge!

Tijdens de Duurzame Maanden organiseren wij elke maand een challenge. In de maand september staat het thema klimaatadaptatie centraal. In samenwerking met Gemeente Utrecht en Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) organiseren we daarom deze maand: de Tegelchallenge!

Wat is de Tegelchallenge?
De stad versteent helaas steeds meer, waardoor er minder ruimte is voor groen. Het doel voor ons is duidelijk: we willen de stad Utrecht groener maken. En de uitwerking is simpel: tegel eruit en groen erin!

De buurten Lunetten en Hoograven zijn heel versteend en dus de perfecte kandidaat voor deze challenge. Tijdens Burendag op 26 september zullen deze twee wijken tegen elkaar strijden om de meeste tegels (afkomstig uit hun eigen tuin) eruit te halen en te vervangen door iets groens. 

Waarom de Tegelchallenge?
Steeds meer inwoners kiezen voor onderhoudsvrije tuinen met tegels. Het gevolg hiervan is dat de temperatuur in de stad stijgt. Dit noemen we ook wel: hittestress. Daarnaast is er ook steeds meer wateroverlast. Groen houdt water vast, tegels helaas niet. Hierdoor kan het riool overbelast raken. Het gevolg is: ondergelopen woningen en straten. En dat wil je niet. De Tegelchallenge is dus een manier om collectief in actie te komen om meer groen in de stad te krijgen. En ook om mensen bewust te maken van de noodzaak en het gevolgen van extreem weer.

Hoe doe je mee met de Tegelchallenge?
Dus woon je in één van deze twee buurten of ken je iemand uit die buurt en wil je helpen om de stad Utrecht groener te maken? Roep dan je vrienden en familie bij elkaar en doe gezellig mee. Lees hier hoe je mee kunt doen!

 

 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email