DW Green Talk: agrifood en duurzamer eten

Frank Lindner van Foodwatch en Jurjen de Waal van Too good to go spraken in onze Green Talk over agrifood en duurzamer eten. Maar ook over voedselverspilling en wat je als consument er tegen kan doen. Heel handig wel! 

Daarnaast vlogen er ook veel actuele thema’s voorbij zoals: voedselverspilling door de coronacrisis, voedselverspilling in supermarkten en in de horeca en hoe de landbouw de voedselverspilling kan tegengaan. Een spannende sessie dus met veel interessante inzichten.

“Het is gewoon echt een enorm probleem, die voedselverspilling. En ik denk dat wij met zijn allen niet genoeg beseffen hoe groot dit probleem is. Dat we dus op dit moment, naar schatting, een derde van al het eten wat we produceren wereldwijd weggooien.” -Jurjen de Waal

Kijk video: DW Green Talk- agrifood en duurzamer eten

 

Deze Green Talk over agrifood en duurzamer eten is opgenomen tijdens de Duurzame Week 2020 in Utrecht. Duurzame Week (Green Up Your Life) helpt je – samen met haar partners – om je (werk)leven te verduurzamen. Vraag jij jezelf af hoe je je leven duurzamer kunt inrichten? Door onze events, blogs en video’s krijg je praktische handvatten waarmee je vandaag nog aan de slag kunt!

Share this post