DW Green Talk: Circulaire Economie

Tijdens deze DW Green Talk praten we met Fides Lapidaire (Broodje Poep) en Danique Gunning (Mud Jeans) over hun bedrijven en het thema circulaire economie. Onze talkshowhost Gert-Jan Jansen stelde de twee voor een aantal moeilijke dilemma’s en praatte over de duurzame stappen die Mud Jeans en Broodje Poep hebben genomen en nog steeds nemen.

Vanuit de bedrijven van de talkshowgasten komen meerdere voorbeelden naar voren die kunnen bijdragen aan een circulaire economie. Zo geeft Danique aan dat het hergebruik van een eindproduct duurzamer is dan gerecycled materiaal te gebruiken voor een nieuw product. Als we daarnaast effectiever willen recyclen en hergebruiken moeten zowel de volumes van het gerecyclede materiaal, als de aantal toepassingen omhoog gaan. Fides vertelt op haar beurt over het onbenutte potentieel van menselijke ontlasting. Zo zitten er veel voedingsstoffen zoals mineralen en metalen in menselijke ontlasting, het is dus eigenlijk zonde dat we daar helemaal niets mee doen.

Kijk video: DW Green Talk – Circulaire Economie

 

Deze DW Green Talk over het thema circulaire economie is opgenomen tijdens de Duurzame Week 2020 in Utrecht. Duurzame Week (Green Up Your Life) helpt je – samen met haar partners – om je (werk)leven te verduurzamen. Vraag jij jezelf af hoe je je leven duurzamer kunt inrichten? Door onze events, blogs en video’s krijg je praktische handvatten waarmee je vandaag nog aan de slag kunt!

Share this post