DW Green Talk: duurzaam reizen & duurzaam transport

Tijdens deze DW Green Talk zitten twee ondernemers bij Gert-Jan aan tafel; Karen Poot (De Fietskoerier Utrecht) en Mark de Vos (Goboony). Ze gaan in gesprek over hun bedrijven en over de toekomst van duurzaam transport en duurzaam reizen. Bij beide bedrijven wordt er niet direct gewerkt vanuit een duurzame visie, maar speelt duurzaamheid wel een cruciale rol in het business model. Karen en Mark hebben een passie voor hun vak en dat is goed terug te zien! 

Karen Poot is een van de eigenaren van De Fietskoerier Utrecht. Zij bezorgen pakketten op de fiets in en rond Utrecht en vervangen hierbij in een aantal gevallen gemotoriseerd vervoer. 

Mark de Vos is oprichter van Goboony, een platform waarop mensen hun eigen camper kunnen verhuren. Hierdoor worden campers vaker per jaar gebruikt, in plaats van soms wel 50 weken per jaar stil te staan in een garage.

Kijk video: DW Green Talk – duurzaam reizen & duurzaam transport

 

Deze DW Green Talk over duurzaam reizen en duurzaam transport (oorspronkelijke titel DW Green Talk: Reizen) is opgenomen tijdens de Duurzame Week 2020 in Utrecht. Duurzame Week (Green Up Your Life) helpt je – samen met haar partners – om je (werk)leven te verduurzamen. Vraag jij jezelf af hoe je je leven duurzamer kunt inrichten? Door onze events, blogs en video’s krijg je praktische handvatten waarmee je vandaag nog aan de slag kunt!

Share this post