DW Green Talk: klimaatadaptatie

Tijdens deze DW Green Talk praten we met Friso Klapwijk (Dakdokters) en Jesper Feenstra (Hemelse Natuur) over het thema klimaatadaptatie. Kort uitgelegd betekent dit jezelf aanpassen aan het klimaat.

“Er moet sowieso meer groen in de stad.” Een beton betegelde achtertuin betekent dat het in de zomer 6 graden warmer in je tuin is. Vervolgens hebben mensen weer een airco nodig op de warme dag. Moeten mensen gedwongen worden om meer groen in de tuin aan te leggen?

Er ontstond een aangename en leuke discussie aan tafel. Denken vanuit de natuur en impact van duurzame ondernemers stonden hier centraal. De leukste stelling van de dag: Biodiversiteit zijn gang laten gaan of gebruik maken van invasieve exoten? Wat is jouw antwoord hierop?

Kijk video: DW Green Talk – klimaatadaptatie

 

Deze DW Green Talk over het thema klimaatadaptatie is opgenomen tijdens de Duurzame Week 2020 in Utrecht. Duurzame Week (Green Up Your Life) helpt je – samen met haar partners – om je (werk)leven te verduurzamen. Vraag jij jezelf af hoe je je leven duurzamer kunt inrichten? Door onze events, blogs en video’s krijg je praktische handvatten waarmee je vandaag nog aan de slag kunt!

Share this post