Alliander over de regionale energiestrategie: het Buurt Energie Systeem

In de Zoom-presentatie van Alliander leerden we meer over het Buurt Energie Systeem. Het Buurt Energie Systeem is ontworpen geïnspireerd op de warmtetransitie in Denemarken. Met dit systeem worden buurtbewoners samen eigenaar van een innovatieve warmtevoorziening.

Maar wat houdt dit systeem dan precies in? Waarom is dit mogelijkerwijs de doorbraak voor alle huizen in dorpen en steden die minder goed geïsoleerd zijn? En vooral: hoe maken we dit werkbaar voor iedereen – gemeenten, woningcorporaties en bewoners?

Celina Kroon, adviseur corporate strategy bij Alliander, legde uit hoe het Buurt Energie Systeem de doorbraak zou kunnen zijn voor minder goed geïsoleerde huizen. Ook vertelde ze ons hoe de combinatie van modulaire techniek met maximaal zeggenschap van de buurt een verschil kan gaan maken in de transitie naar aardgasvrij.

Kijk video: Alliander over het Buurt Energie Systeem

 

In deze presentatie door Alliander over energietransitie is opgenomen tijdens de Duurzame Week 2020 in Utrecht. Duurzame Week (Green Up Your Life) helpt je – samen met haar partners – om je (werk)leven te verduurzamen. Vraag jij jezelf af hoe je je leven duurzamer kunt inrichten? Door onze events, blogs en video’s krijg je praktische handvatten waarmee je vandaag nog aan de slag kunt!

Share this post