DW Green Talk: duurzaam wonen

Tijdens de DW Green Talk over duurzaam wonen praatten we met adviseur Urban Strategy bij INBO Architecten Rutger Oolbekkink en psycholoog Nicolet Theunissen van de mooier mens.app. In dit gesprek werd de brug gezocht tussen duurzaam wonen en gedragsverandering. Hoe worden mensen gestimuleerd om hun huis te verduurzamen?

Host Gert-Jan kwam met een aantal interessante dilemma’s over duurzaam wonen en stelde ze voor een aantal lastige keuzes. Is er vooral winst bij grote maatregelen, of is het ook rendabel bij kleine maatregelen? En is duurzaam wonen duurder of goedkoper?

Handige tips waren onder andere: Stel haalbare doelen zodat je gemotiveerd blijft. En leg de focus op kleine, makkelijk te behalen aanpassingen. Wanneer je eenmaal begint is het vaak ook makkelijker om meerdere dingen te doen!

Kijk video: DW Green Talk: duurzaam wonen

 

Deze video over de energietransitie is opgenomen tijdens de Duurzame Week 2020 in Utrecht. Duurzame Week (Green Up Your Life) helpt je – samen met haar partners – om je (werk)leven te verduurzamen. Vraag jij jezelf af hoe je je leven duurzamer kunt inrichten? Door onze events, blogs en video’s krijg je praktische handvatten waarmee je vandaag nog aan de slag kunt!

Share this post