Succesfactoren voor meer klimaatadaptatie in de wijk

Frank van Berkum – expert in samenwerken binnen ruimtelijke vraagstukken – licht in deze presentatie toe welke factoren bijdragen aan meer klimaatadaptatie in de wijk. Hij doet dit aan de hand van voorbeelden uit zijn ervaringen in Utrecht, Kaapstad en Jakarta.

“In een klimaatadaptieve wijk gaan sociale ontwikkeling en ruimtelijke ontwikkeling hand in handen worden individuele behoeften en gezamenlijk belang verbonden”, aldus Frank. “Daarbij nemen bewoners en ondernemers initiatieven waar overheden zich mee verbinden. En andersom.”

Frank van Berkum heeft ruim 25 jaar werkervaring met betrekking tot ruimtelijke vraagstukken, in zowel Nederland als in andere landen in Europa, Afrika en Azië. Hij heeft een benadering ontwikkeld die veelal leidt tot duurzame inhoudelijke oplossingen, welke bovendien gedragen worden door de betrokken mensen en organisaties.

Kijk presentatie: Succesfactoren voor meer klimaatadaptatie in de wijk

 

Deze presentatie over klimaatadaptatie is opgenomen tijdens de Duurzame Week 2020 in Utrecht. Duurzame Week (Green Up Your Life) helpt je – samen met haar partners – om je (werk)leven te verduurzamen. Vraag jij jezelf af hoe je je leven duurzamer kunt inrichten? Door onze events, blogs en video’s krijg je praktische handvatten waarmee je vandaag nog aan de slag kunt!

Share this post