Maurits Groen over zijn duurzame bedrijven Wakawaka en Kipster

Maurits Groen is een activist en ondernemer en hij houdt zich bezig met milieu- en duurzaamheidsvraagstukken. Hij vertelt onder andere over zijn duurzame bedrijven Wakawaka en Kipster. Ook vertelt hij over de klimaatoplossingen in het boek Drawdown, dat hij in het Nederlands vertaald uitgaf, en over de documentaire 2040.

“Kinderen kijken meer naar wat je doet dan dat ze luisteren naar wat je zegt” Vanuit deze visie is Maurits Groen overgestapt van informeren over milieu en duurzaamheid naar duurzaam ondernemen om zo mensen te inspireren en om te laten zien wat er op dit gebied mogelijk is.

Maurits Groen was in de jaren tachtig en negentig betrokken bij de ontwikkeling van de eerste milieubeleidsplannen in Nederland. Hij haalde diverse films als ‘An Inconvenient Truth’ en ‘The 11th hour’ naar Nederland en hij staat al jaren hoog in de Duurzame 100 van dagblad Trouw.

Kijk interview: Maurits Groen over zijn duurzame bedrijven Wakawaka en Kipster

 

Dit interview over de energietransitie is opgenomen tijdens de Duurzame Week 2020 in Utrecht. Duurzame Week (Green Up Your Life) helpt je – samen met haar partners – om je (werk)leven te verduurzamen. Vraag jij jezelf af hoe je je leven duurzamer kunt inrichten? Door onze events, blogs en video’s krijg je praktische handvatten waarmee je vandaag nog aan de slag kunt!

Share this post