Denkplaats: Het leed dat duurzaam eten heet

In deze denkplaats bespreken we hoe je bewuster en duurzamer kunt eten. Te gast zijn Casper Zulim de Swarte (Schuttelaar en Partner) en Sandra Buijing (Lifestyle impact). Onze keuze voor voedsel is iets gaan bijdragen aan onze identiteit, over hoe we in het leven staan en dat kan af en toe best stressvol zijn. Door de etiketten, duurzame keurmerken, en termen als biologisch, fairtrade en beter leven zie je misschien door de bomen het bos niet meer. Wat is goed, wat is fout, welke keuzes zijn het beste voor de planeet en voor jezelf?

Casper Zulim de Swarte is werkzaam bij Schuttelaar en Partners als senior adviseur op het gebied van voedseltransitie. Sandra Buijing is lifestylecoach en diëtiste haar eigen bedrijf genaamd Lifestyle Impact. 

Kijk video: Het leed dat duurzaam eten heet

De Denkplaats is een plek waar je niet alleen kennis kunt halen, maar ook een plek waar je kennis naartoe kan brengen. Een plek om iets nieuws te leren en vervolgens al je mitsen, maren en gedachtekronkels te delen met anderen. Een plek om samen wijzer te worden! Dit programma wordt bedacht en gemaakt door programmamaker Ursel Braaksma van de Bibliotheek Utrecht.

Deze Denkplaats over duurzaam eten is opgenomen tijdens de Duurzame Week 2020 in Utrecht. Duurzame Week (Green Up Your Life) helpt je – samen met haar partners – om je (werk)leven te verduurzamen. Vraag jij jezelf af hoe je je leven duurzamer kunt inrichten? Door onze events, blogs en video’s krijg je praktische handvatten waarmee je vandaag nog aan de slag kunt!

Share this post