Marc van Baal spreekt met Follow This multinationals op hun duurzaamheidsbeleid

Toen Marc van Baal ontdekte dat de enige manier om druk uit te oefenen op multinationals via aandeelhouders is, richtte hij de website Follow This op. Hier verzamelt hij aandeelhouders die een groene stem willen uitbrengen bij grote bedrijven.

“Revoluties komen door een paar procent van de mensen.’” Door minstens 5% van de aandeelhouders van een bedrijf te verzamelen, kon Marc van Baal zaken op de agenda van de aandeelhoudersvergadering zetten waar ook dan over gestemd moet worden. “Zo creëerde ik transparantie van de bedrijven over hun duurzaamheidsbeleid.”

In 2018 dwong Marc van Baal met Follow This Shell via de aandeelhoudersvergadering om klimaatdoelen te stellen. Inmiddels is Follow This een groep van 4500 groene aandeelhouders.

Kijk video: Follow This: aandeelhouders maken het verschil bij multinationals

Dit interview over de energietransitie is opgenomen tijdens de Duurzame Week 2020 in Utrecht. Duurzame Week (Green Up Your Life) helpt je – samen met haar partners – om je (werk)leven te verduurzamen. Vraag jij jezelf af hoe je je leven duurzamer kunt inrichten? Door onze events, blogs en video’s krijg je praktische handvatten waarmee je vandaag nog aan de slag kunt!

Share this post